Presa internationala, despre umilinta Romaniei la Amsterdam

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 16:47
7056 citiri
Presa internationala, despre umilinta Romaniei la Amsterdam
Sursa:puterea.ro

Nationala Romaniei a pierdut, marti seara, scor 4-0, la Amsterdam, meciul cu Olanda din preliminariile Cupei Mondiale 2014. Victoria categorica a "Portocalei mecanice" a fost comentata pe larg de presa internationala, care a facut referiri si la prestatia modesta a reprezentativei tarii noastre.

Iata ce scriu cateva dintre cele mai importante publicatii:

Cotidianul spaniol Marca titreaza "Olanda isi continua calatoria spre Brazilia" si noteaza: "Romania a sosit pe Amsterdam Arena cu iluzia de a smulge Ungaria de pe locul doi, loc care permite accesul la baraj. Olanda insa nu a avut mila si a fost de neoprit".

In incheierea articolului jurnalistii amintesc: "Din 1998, Romania nu a mai jucat la un Mondial. Epoca lui Gheorghe Hagi s-a incheiat in urma cu 13 ani si nici o generatie nu a lasat un gol atat de mare, ca cele care au urmat".

In schimb cei de la As publica titlul "Olanda continua cu sirul de victorii, sase din sase" si remarca: "Olanda este de neoprit. Selectionata lui Louis Van Gaal a invins cu usurinta Romania, cu 4-0, si este unica in toata Europa, victorii pe linie".

Cei de la Eurosport ies cu titlul "Olanda castiga cu 4-0" si mentioneaza: "Repriza a doua a fost un alt monolog al Olandei, care a abuzat de rivalul sau pe parcursul intregii partide".

Site-ul UEFA semnaleaza inca din titlu forta de joc a Portocalei mecanice si titreaza "Olanda nu are limite", precizand in continuare: "Olanda s-a prezentat la socul cu Romania cu victorii pe linie si a jucat inca de la inceput intr-un ritm alert caruia Romania nu a putut sa-i faca fata".

Portughezii de la A Bola, interesati de olandezul Ola John, jucator la Benfica, au mentionat in titlu "Ola John a vazut de pe banca victoria Olandei cu 4-0, in fata Romaniei" si comenteaza: "Olanda isi continua parcursul fara greseala in faza de calificare. Romania care era la egalitate de puncte cu Ungaria, a vazut cum maghiarii raman singuri pe locul doi, dupa punctul cucerit in Turcia".

Publicatia Record remarca in titlu "Olanda lider autoritar" subliniind in articol ca: "Selectionata antrenata de Louis van Gaal a primit acasa si a invins net, cu 4-0, Romania".

Italienii de la Gazetta dello Sport comenteaza in cronica scurta a partidei astfel; "Continua marsul triumfal al Olandei care ramane in frunte grupei D cu punctaj maxim, dupa ce a castigat categoric disputa cu Romania, care a ramas a treia in grupa dupa Ungaria", in timp ce francezii de la L'Equipe scriu urmatoarele: "Olanda nu este inca calificata oficial la Cupa Mondiala, dar este tot mai aproape. Olandezii au semnat a sasea victorie in sase meciuri dupa ce au dominat net Romania, castigand cu 4-0. Fara Mutu in teren, care a inceput meciul pe banca, romanii nu au facut fata".

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#presa internationala Olanda Romania, #Romania umilinta Amsterdam , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
"...despre umilirea Romaniei la Amsterdam"