Presa internationala nu considera umilitoare infrangerea Romaniei

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 15:11
5259 citiri
Presa internationala nu considera umilitoare infrangerea Romaniei

Infrangerea echipei de fotbal a Romaniei pe teren propriu, scor 1-4, cu Olanda, nu e considerata de presa internationala ca fiind una umilitoare.

Multe publicatii au concluzionat ca victoria "Portocalei Mecanice" este mult prea drastica in conformitate cu ceea ce s-a intamplat pe teren.

Iata ce scriu cateva din publicatiile internationale:

Agentia spaniola EFE comenteaza astfel partida: "Olanda si-a afirmat calitatile in atac profitand de erorile colosale din apararea Romaniei, pentru a castiga cu 4-1, in dificila deplasare de la Bucuresti si continua sa fie neinvinsa. Jucatorii lui Louis van Gaal au confirmat pozitia de lider, in grupa D cu 12 puncte, dar Romania ramane pe podium si cu optiuni dupa o partida in care merita mult mai mult contra favoritei din grupa".

Cotidienele de sport spaniole au preluat comentariul agentiei de presa EFE si au titrat : Marca: "Olanda multumeste pentru greseli", As: "Olanda si-a facut treaba" si El Mundo Deportivo: "Olanda bate si convinge".

Site-ul UEFA.com, cu titlul "Victorie meritata a Olandei" mentioneaza: "Olanda a invins marti Romania, rivalul direct la pozitia de lider al grupei D, eliberandu-si astfel drumul spre Brazilia, cu un 4-1, care nu reflecta momentele complicate traite de echipa lui Louis Van Gaal. Si asta pentru ca Romania, in crestere dupa ultima sa victorie la Istanbul, a fost ingrozit la inceput echipa Olandei . Fara Huntelaar in teren, dar cu Van Persie, Olanda a fost in corzi in primele minute. Jucatorul lui CF Granada, Gabriel Torje, a avut oportunitatea de a deschide scorul, dar torpila sa din lovitura libera s-a oprit in transversala. A fost marea ocazie a romanilor si a marcat un punct de cotitura, deoarece la scurt timp Olanda a lasat urme adanci cu loviturile sale".

L' Equipe titreaza "Olanda se desprinde" si scrie: "Testul propus Olandei marti seara la Bucuresti a fost concludent. Invingatori in fata Romaniei cu 4-1, olandezii au confiscat pozitia de lider din grupa D cu patru victorii din tot atatea meciuri. Confruntata cu un adversar motivat de excelentul debut din campania de calificare si determinat sa joace din nou un prim rol in fotbal, "Portocala Mecanica" nu a spus pas meciului. A luat foarte repede avantajul, dupa un lob uimitor cu capul al lui Lens, la un corner respins gresit. Dupa acest start lansat jucatorii lui Louis van Gaal si-au scos din nou ghiarele si au marcat prin tanarul Indi, care dupa o lovitura libera a lui Van der Vaart a ramas, surprinzator, singur in careu in fata portii. In ciuda acestui debut catastrofal, romanii nu au renuntat si prin intermediul celui mai bun jucator al lor in aceasta seara. Ciprian Marica. au raspuns chiar inainte de pauza. Ei au sperat sa intre la vestiare cu acest minin dezavantaj, dar arbitrul Thompson a decis altfel".

A Bola, cu titlul "Olanda singura in frunte", noteaza : "Lens, Indi, Van der Vaart si Van Persie au fost marcatorii de serviciu pentru nationala Olandei in expresiva victorie in fata Romaniei, care a reusit sa reduca scorul prin excelentul gol a lui Marica dupa o initiativa individuala finalizata cu succes".

Record titreaza: "Olanda, victorie in Romania" si remarca: "Olanda s-a deplasat in Romania si a invins echipa gazda cu 4-1, pastrand astfel pozitia de lider al grupei D".

Romania a pierdut, scor 1-4, intalnirea jucata marti seara, pe National Arena, cu Olanda, in Grupa D a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2014.

Romania, batuta mar de Olanda pe National Arena (Video)

Dupa patru runde jucate in Grupa D, nationala noastra ocupa locul 3 in clasament, la egalitate cu a doua clasata, Ungaria, ambele cu cate 9 puncte. Pe primul loc e Olanda, cu maxim de puncte - 12.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#presa internationala Romania Olanda, #presa internationala nationala Romania , #stiri Nationala Romaniei