Presa straina: Romania, la un pas de eliminare. Ce se intampla in tara lui Hagi?

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 18:11
2521 citiri
Presa straina: Romania, la un pas de eliminare. Ce se intampla in tara lui Hagi?
Foto: FIFA

Dupa 3-1 la Pireu, returul barajului de calificare la CM 2014, dintre Romania si Grecia, a captat atentia mai multor publicatii din Europa.

"Romania a incasat trei goluri in Grecia, dar putea primi de doua ori mai multe. Dupa 1998, prima calificare a Romaniei la un CM pare tot mai departe. Asta in conditiile in care stabilitatea defensivei a ajutat Romania sa devanseze Turcia si Ungaria in faza grupelor. Romaniei i-a lipsit un Mitroglu. Ciprian Marica, ajuns dupa Stuttgart si Schalke la Getafe, a ramas slab.

Piturca suporta criticile opiniei publice. Anuntul sau ca Romania nu este favorita indiferent de adversarul de la baraj nu corespunde constiintei romanesti. Presiunea calificarii apasa pe umerii lui. Functia sa este in pericol. Credibilitatea lui Piturca este afectata de condamnarea sa la un an de inchisoare cu suspendare intr-un caz de inselaciune. Avand in vedere ca este recidivist, multi asteapta demisia sa. In anii 80, el a fost incarcerat pentru o perioada scurta pentru jocuri de noroc ilegale", scriu elvetienii de la Neue Zurcher Zeitung.

"Romania pare iar departe de Campionatul Mondial. Ce se intampla in tara lui Gheorghe Hagi? Numarul golurilor incasate in Grecia i-a socat si pe cei mai pesimisti romani. Ofensiva a fost modesta, defensiva dezolanta. Speranta Romaniei este revenirea lui Vlad Chiriches. Jucatorul lui Vfb Stuttgart, Alexandru Maxim, este o promisiune pentru echipa nationala si cea de club. Romania nu a castigat nici un titlu la fotbal, dar a fost aproape de elita mondiala. La turneele finale din 1990, 94 si 98 a depasit faza grupelor. In SUA 94 a ajuns pana in sferturile de finala.

Fostul jucator al lui Stuttgart, Ciprian Marica, este cel mai bun atacant al Romaniei, dar sperie doar defensivele Andorrei sau San Marino. Selectionerul Piturca este ironizat pe Facebook de fostul jucator al celor de Juventus, Inter si Chelsea, Adrian Mutu. Nimeni in Romania nu intelege deciziile lui Piturca de a nu-i titulariza pe Maxim si Grozav. In Romania paharul este intotdeauna pe jumatate gol", remarca jurnalistii de la pagina de sport a televiziunii publice germane ARD, sportschau.de.

Partida dintre nationalele Romaniei si Greciei porneste de la scorul de 1-3, inregistrat in tur, si incepe la ora 21:00.

Intalnirea ce are loc pe National Arena va fi transmisa in direct de site-ul Ziare.com.

I.G.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#presa internationala baraj Romania Grecia , #stiri Nationala Romaniei