Ziare.com

Presedintele BNS, chemat la DNA in dosarul Posta Romana

Luni, 31 Martie 2008, ora 12:04

   

Presedintele BNS, chemat la DNA in dosarul Posta Romana
Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, s-a prezentat, luni dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat pentru a fi audiat in calitate de martor in cazul Posta Romana, informeaza Romania Libera, citand Mediafax. La intrarea in sediul DNA, Dumitru Costin, care a fost insotit de un avocat, nu a vrut sa faca niciun fel de declaratii.

Procurorii DNA l-au chemat la audieri si pe Matei Bratianu, secretar general al BNS si presedinte al Federatiei Sindicatelor Posta Romana, insa acesta a anuntat, vineri, ca nu se poate prezenta din cauza unor probleme de sanatate, cerand sa fie reprogramat la o alta data.

"Pe citatie scrie ca este vorba de infiintarea unei societatii in cadrul Postei si de tichetele premium negociate cu administratia in 2005, dupa greva angajatilor din Posta. Atunci, salariatii au cerut majorari salariale de 16%, iar administratia a spus ca nu poate acorda o majorare mai mare de trei procente, la care au adaugat si niste tichete premium, care au fost acordate 20 de luni", a precizat, vineri, presedintele Federatiei Sindicatelor Posta Romana, Matei Bratianu.

"Eu nu eram atunci in Federatia Sindicala a angajatilor din Posta, dar am auzit ca un secretar de stat din Ministerul Finantelor a propus solutia acordarii acestor tichete, pentru ca aproximativ 70 la suta dintre angajatii Postei aveau un salariu echivalent cu minimul pe economie", a adaugat Bratianu.

Bratianu a mai declarat ca nu stie de ce el si presedintele BNS, Dumitru Costin, au fost citati in acest caz si s-a aratat indignat de declaratiile liderului PIN, Cozmin Gusa, care ar fi spus, la Cluj, ca cei doi au fost citati ca invinuiti, nu ca martori in dosar.

Citeste mai multe despre DNA BNS Posta Romana
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1346 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor