Ziare.com

Rezerva de aur si valute a Romaniei s-a majorat la 27,8 miliarde euro

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 17:33

   

Rezerva de aur si valute a Romaniei s-a majorat la 27,8 miliarde euro
Rezerva de aur si valute a Romaniei a ajuns la 27,813 miliarde euro, dupa ce s-a majorat in luna august cu 629 milioane euro (2,3%), ca urmare a avansului semnificativ al rezervelor valutare, care a compensat reducerea usoara a valorii rezervelor de aur, informeaza Banca Nationala a Romaniei.

La finalul lunii iulie, rezervele de valute si aur la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 27,184 miliarde euro.

Rezervele valutare au crescut in august pe fondul unor intrari de 1,864 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta ale bancilor, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile de 1,182 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati catre Comisia Europeana si altele", se arata in acelasi comunicat al Bancii Centrale.

La finalul lunii august 2008, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 25,92 miliarde euro, in timp ce rezervele de aur, desi s-au mentinut cantitativ la 103,7 tone, s-au depreciat pana la valoarea de 1,893 miliarde euro, de la 1,946 miliarde euro in iulie.

Platile scadente in luna septembrie in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Economiei si Finantelor insumeaza 76,57 milioane euro.

Citeste mai multe despre rezerva BNR aur valuta crestere
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1314 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si ce daca!

Un lucru nu se spune: cit este datoria externa a RO. Asta vine ca si cum eu m-as face milionar in Euro printr-un imprumut. Tara este datoare vinduta domnilor pentru multe generatii de acum incolo. Unde sint banii? In bogatia fara margini a unora, Iar datoria este in suma datoriilor celor care nu au.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor