Romania are cel mai slab sector de asigurari generale din Europa

Joi, 04 Martie 2010, ora 14:10
1258 citiri

Romania are cel mai slab sector de asigurari generale din Europa Centrala si de Est, din cauza pierderilor generate de asigurarile auto, potrivit lui Cristian Constantinescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

CASCO si RCA au inregistrat rata combinata a daunalitatii (raportul dintre cheltuielile cu daunele plus rezervele de dauna si incasarile din vanzarea de asigurari) extrem de ridicate, conform spuselor presedintelui UNSAR, relateaza Mediafax.

"Marjele de profitabilitate ale altor clase, care, istoric vorbind, erau profitabile, precum politele de accidente de persoane sau de bunuri si cladiri, s-au redus drastic, urmare a tentatie de a creste volumul portofoliului format din aceste tipuri de asigurari, cu intentia de a compensa cat se poate de mult din pierderile pe auto", a spus Constantinescu.

Rata combinata a daunalitatii din Romania, pe asigurarile generale, a fost de 127, in anul 2008, comparativ cu 96, in Bulgaria, de exemplu.

Astfel, in acel an, asiguratorii au pierdut 236 de milioane de euro din activitatea de subscriere.

La sfarsitul anului 2009, ponderea veniturilor din asigurari auto in totalul primelor subscrise din asigurari generale a crescut la 77%, de la 67%, in 2006.

"Dupa ce ani la rand am fost obisnuiti cu cresteri ale pietei asigurarilor auto cu procente formate din doua cifre, in 2009 discutam practic de o stagnare a volumului de venituri din asigurari auto. Nu cred ca trebuie sa avem asteptari optimiste pentru 2010, cand probabil vom asista chiar la o usoara scadere a subscrierilor pentru polite auto", a spus Constantinescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#asigurari generale Romania, #asigurari RCA, #asigurari auto CASCO , #stiri Nationala Romaniei