Romania, cel mai bun atac la Campionatul European: vezi toate statisticile turneului final

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 12:04
1573 citiri
Romania, cel mai bun atac la Campionatul European: vezi toate statisticile turneului final

Romania are statistici excelente dupa primele 4 partide jucate la Campionatul European ce se desfasoara in Danemarca si Norvegia.

Echipa antrenata de Radu Voina a marcat cele mai multe goluri la turneul final, Cristina Neagu fiind a doua marcatoare a competitiei. Calcaiul lui Ahile este, insa, apararea, care a incasat mult prea multe goluri.

Nationala feminina de handbal a marcat 123 de goluri in primele 4 partide jucate la turneul final, devansand una din tarile gazda, Norvegia, care a punctat de 118 ori. Problemele sunt in apararea tricolorelor, care au incasat 101 goluri, comparativ cu fruntasele la acest capitol, Norvegia (75), Danemarca (81) ori Suedia (87).

Nominalizata la titlul de cea mai buna jucatoare a lumii in 2010, Cristina Neagu este in grafic in cursa pentru acest trofeu. Interul nationalei Romaniei este a doua marcatoare a turneului, marcand 26 de goluri din 51 de incercari (procentaj 51 la suta).

Neagu este devansata doar de surprinzatoarea olandeza Maura Visser, 28 de goluri, si se afla la egalitate cu Bojana Popovici (Muntenegru) si Kristina Franici (Croatia). Romania mai are 3 reprezentante in top 40 golgheteri, pe Ionela Stanca, locul 10, cu 19 goluri, dar cu un procentaj remarcabil (83 la suta, cel mai bun la acest turneu final), Oana Manea si Cristina Varzaru, locul 28, fiecare cu cate 13 reusite.

Cristina Neagu este, in schimb, lider, in topul paselor decisive, avand nu mai putin de 27 de reusite, 4 mai multe decat secondanta Isabella Gulden (Olanda) si 10 in plus fata de suedeza Linnea Torstensson.

Faptul ca nu ne aparam foarte bine reiese si din topul blocajelor, acolo unde intre primele 20 apar doar Aurelia Bradeanu (locul 6, 4 blocaje in 4 partide) si Adina Fiera (locul 11, 3 interventii in 4 meciuri).

Nici poarta nu este foarte bine reprezentata in statistici, chiar daca atat Paula Ungureanu, cat si Talida Tolnai au avut interventii de exceptie in timpul partidelor disputate la acest turneu final. Astfel, Paula a aparat 36 dintre cele 100 de suturi trimise spre poarta sa, locul 15, Talida Tolnai avand un procentaj ceva mai bun, 39 la suta, locul 9, 24 de parade reusite in 61 de tentative de gol. In schimb, al doilea portar al nationalei si al Oltchimului a parat 3 din cele 5 aruncari de la 7 metri, avand cel mai bun procentaj de reusita la Campionatul European.

Autor: Ionut Socaciu

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#nationala feminina handbal Romania, #statistici Campionat European handbal , #stiri Nationala Romaniei