Romania debuteaza la Campionatul Mondial de handbal feminin

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 09:38
4862 citiri
Romania debuteaza la Campionatul Mondial de handbal feminin

Nationala de handbal feminin a Romaniei debuteaza sambata la Campionatul Mondial din Brazilia impotriva selectionatei similare a Tunisiei, vicecampioana Africii.

Romania va disputa sambata, de la ora 19:00, primul meci la turneul final brazilian, in fata unei echipe care teoretic n-ar trebui sa-i puna probleme. Partida conteaza pentru Grupa C, din care mai fac parte Franta, Brazilia, Cuba si Japonia.

Vicecampioana a Africii, selectionata Tunisiei n-a obtinut niciun rezultat notabil in istoria participarii la Campionatele Mondiale si are ca obiectiv ocuparea locului patru in grupa, pentru care se va lupta cu Japonia si Cuba.

Africancele au jucat patru meciuri de pregatire inaintea turneului final, obtinand o victorie si trei infrangeri: 40-35 si 26-36 cu Arvor 29, 22-34 cu Franta, 19-37 cu Muntenegru.

Incepe Campionatul Mondial de handbal feminin! Vezi programul Romaniei

Lotul Romaniei:

Radu Voina a convocat 18 jucatoare pentru acest Campionat Mondial:

Talida Tolnai, Tereza Paslaru, Denisa Dedu, Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartas, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Aurelia Bradeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Varzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcau si Oana Chirila.

Obiectiv: Calificarea la Jocurile Olimpice

Presedintele Federatiei Romane de Handbal a declarat ca obiectivul "tricolorelor" pregatite de Radu Voina la acest Mondial este clasarea intre primele 7 echipe.

Cristian Gatu, despre obiectivele si sansele Romaniei la CM de handbal - interviu Ziare.com

"Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice. Acesta poate fi dat fie direct, locul 1, fie de pe locurile 2, 3 sau 4, ca organizatori, sau locuril 5, 6 sau 7, sa jucam in alte parti", a spus Cristian Gatu pentru Ziare.com.

Partida Romania - Tunisia, programata sambata de la ora 19:00, va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#nationala Romaniei handbal, #Romania handbal CM Brazilia, #Romania Tunisia Cupa Mondiala , #stiri Nationala Romaniei