Romania, la Mondialul de handbal: Calculele calificarii

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 11:47
4887 citiri
Romania, la Mondialul de handbal: Calculele calificarii

Nationala de handbal feminin a Romaniei a inceput dezamagitor Mondialul din Brazilia, insa n-are probleme in privinta calificarii in faza urmatoare a competitiei. Totusi, locul pe care termina grupa e foarte important.

Inainte de a incepe calculele, trebuie specificat ca, din fiecare grupa a Mondialului de handbal brazilian, obtin calificarea in faza eliminatorie primele patru clasate.

Cu doua victorii, un egal si un esec, Romania a obtinut deja calificarea din grupa, insa, dupa infrangerea suferita joi seara in fata Braziliei, "tricolorele" nu mai au nicio sansa la obtinerea primului loc si mai pot spera doar la locul 2, pentru care se vor bate vineri seara cu Franta. Sau nu!

Situatia in Grupa C, inainte cu o etapa de final:

1. Brazilia - 8 puncte (128-95)

2. Franta - 6 puncte (126-83)

3. Romania - 5 puncte (119-116)

4. Japonia - 3 puncte (106-132)

-------------------------------

5. Tunisia - 2 puncte (108-116)

6. Cuba - 0 puncte (95-104)

Romania la Campionatul Mondial de handbal: Rezultate, clasament si program

Locul 2 din Grupa C, din care face parte si Romania, se va duela in optimi cu locul 3 din Grupa D, in timp ce locul 3 din Grupa C va juca impotriva locului 2 din Grupa D.

Situatia in Grupa D, inainte cu o etapa de final:

1. Danemarca - 8 puncte

2. Croatia - 6 puncte

3. Suedia - 6 puncte

4. Coasta de Fildes - 2 puncte

---------------------------

5. Uruguay - 2 puncte

6. Argentina - 0 puncte.

*In ultima etapa, Croatia va intalni modesta nationala a Argentinei, in timp ce Suedia va juca impotriva puternicii nationale a Danemarcei. Asadar, mai mult ca sigur, clasamentul la varf va ramane neschimbat dupa ultima etapa.

*In caz de egalitate de puncte intre doua formatii se va lua in considerare rezultatul direct.

Astfel, in cazul obtinerii calificarii de pe locul 2, Romania va da piept in optimi cu Suedia, care ne-a eliminat anul trecut in semifinalele Campionatului European. Pe cand, daca va termina pe locul 3, elevele pregatite de Radu Voina vor infrunta Croatia, o nationala mai slab cotata decat nordicele, chiar daca a castigat meciul direct disputat joi seara, scor 27-26.

In aceste conditii, meciul dintre Romania si Franta, care nici ea nu mai are sanse la locul 1, ar putea fi mai putin disputat decat ne-am asteptat la startul competitiei.

Intalnirea dintre Romania si Franta va fi transmisa in direct de Ziare.com, vineri, incepand cu ora 21:15.

Totusi, daca ar pierde cu Franta, Romania va trebui sa arunce un ochi si peste rezultatul inregistrat de Japonia cu Cuba. In cazul unui succes al niponelor, acestea ne-ar egala la puncte - 5, insa ne pot depasi doar daca vor castiga la peste 20 de goluri diferenta! Foarte putin probabil.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Romania clasament Mondial handbal, #Romania situatie grupa handbal , #stiri Nationala Romaniei