Romania, la Mondialul de handbal: Ce urmeaza dupa Croatia

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 14:06
3064 citiri
Romania, la Mondialul de handbal: Ce urmeaza dupa Croatia
Radu Voina isi risca postul

Romania va intalni luni Croatia, in optimile de finala ale Campionatul Mondial de handbal feminin ce se desfasoara zilele acestea in Brazilia. "Tricolorele" au nevoie urgenta de victorie, pentru a mai spera la indeplinirea obiectivului: calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.

Dar iata ce urmeaza dupa Croatia, fie ca invingem, fie ca pierdem:

in cazul unei victorii:

In aceasta situatie, lucrurile sunt simple. Va urma meciul din sferturile de finala cu puternica Norvegia, care a trecut la pas in "optimi" de Olanda, cu 34-22.

De asemenea, un succes in meciul de luni ne aduce foarte aproape de o clasare pe unul dintre primele sapte locuri la Mondialul brazilian, ce asigura calificarea la turneul preolimpic.

in cazul unei infrangeri:

Daca pierdem cu Croatia, atunci obiectivul de a ne clasa pe unul dintre primele sapte locuri e ratat. Astfel, calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra e in mare masura compromisa!

O infrangere in fata croatelor ne-ar face sa terminam Mondialul pe locul 13, 14, 15 sau 16, deoarece nu se vor mai juca meciuri pentru stabilirea locurilor 9-16, ci in calcul vor fi luate punctele adunate in grupa cu nationalele clasate pe locurile 1-4. Tricolorele au adunat un singur punct din meciurile cu Brazilia, Franta si Japonia, iar intr-un clasament al primelor 16 se situeaza pe locul 13, la egalitate cu niponele si doar in fata Olandei si Coastei de Fildes.

Mai exista totusi o varianta prin care jucatorele lui Radu Voina pot obtine calificarea la turneul preolimpic: viitoarea campioana mondiala sa fie de pe Batranul Continent, calificarea fiind astfel asigurata prin prisma locului 3 pe care ne-am clasat la Campionatul European din 2010.

Partida dintre Romania si Croatia, din optimile de finala ale Campionatului Mondial din Brazilia, e programata luni, de la ora 18:30, la Sao Bernardo.

Intalnirea va fi transmisa in direct de site-ul Ziare.com.

Romania, meci de totul sau nimic la Campionatul Mondial! "Sa curga sange!"

Romania, la Mondialul de handbal: Totul despre Croatia, viitoarea adversara a "tricolorelor"

Ultima confruntare dintre cele doua nationale a avut loc la Europeanul din 2010, partida fiind castigata de Romania, cu 31-22.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Romania adversara sferturi handbal, #Romania Croatia optimi Mondial, #Campionatul Mondial handbal femin , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Sa traiasca Romanika, steagul si al ei bobor,...