Romania, la Mondialul de handbal: Totul despre Croatia, viitoarea adversara a "tricolorelor"

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 09:40
3264 citiri
Romania, la Mondialul de handbal: Totul despre Croatia, viitoarea adversara a "tricolorelor"

Romania va intalni Croatia in optimile Campionatului Mondial de handbal feminin, o nationala pe care am batut-o de doua ori in ultimii ani, dar care porneste ca favorita in partida programata luni.

Croatia a ocupat locul 2 in Grupa D a Mondialului din Brazilia, cu 4 victorii si o singura infrangere, in fata Danemarcei.

In ultimii ani, Romania a jucat de doua ori cu Croatia, ambele meciuri la Campionatele Europene, cel din 2008 si cel din 2010. Ambele intalniri au fost castigate de romance.

In 2008, Romania si Croatia s-au intalnit in meciul pentru locurile 5-6 ale Europeanului gazduit de Macedonia. Partida a fost castigata cu 36-33, dupa prelungiri, de fetele noastre.

In 2010, cele doua nationale s-au duelat in Grupa Principala I a Europeanului gazduit de Danemarca si Norvegia. Intalnirea a fost castigata fara drept de apel de "tricolore", scor 31-22.

Ce urmeaza pentru nationala de handbal

Din nefericire, diferenta valorica dintre cele doua nationale nu mai e aceeasi. In prezent, Croatia e vazuta favorita, in timp ce Romania candideaza cu sanse mari de castig la titlul de dezamagirea turneului.

Jucatoarele lui Vladimir Canjuga au evoluat excelent in cele cinci meciuri din Grupa D si au reusit chiar sa invinga Suedia, finalista ultimului Campionat European.

Alcatuita pe scheletul echipei Podravka Koprivnica, nationala Croatiei n-are mari vedete, insa e o echipa foarte omogena. Cele mai periculoase jucatoare croate sunt Dijana Jovetici, Nikica Pusici si Andrea Penezici (foto).

Rezultatele Croatiei la Mondialul din Brazilia:

36-20 cu Coasta de Fildes

45-15 cu Uruguay

19-23 cu Danemarca

27-26 cu Suedia

23-18 cu Argentina

Prezentele Croatiei la ultimele Campionate Mondiale:

1995 - locul 10

1997 - locul 6

2003 - locul 14

2005 - locul 11

2007 - locul 9

Cea mai buna performanta a Croatiei la Mondiale s-a inregistrat in 1997, cand a incheiat competitia din Germania pe locul 6. La acelasi Mondial, Romania a terminat pe locul 12.

Partida Romania - Croatia, din optimile Campionatului Mondial de handbal feminin, e programata luni, de la ora 18:30, si va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania Croatia optimi handbal, #Croatia Mondial handbal feminin, #Romania Mondial handbal feminin , #stiri Nationala Romaniei