Romanii au consumat mai putin gaz in timpul conflictului Rusia-Ucraina

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 17:11
795 citiri
Romanii au consumat mai putin gaz in timpul conflictului Rusia-Ucraina
Foto: capital.ro

Consumul national de gaz a scazut cu 6,4 milioane mc gaze, in cinci zile, potrivit datelor oficiale.

Consumul national de gaze a scazut cu 6,4 milioane metri cubi gaze in cinci zile, de la 59,4 milioane, miercuri, 14 ianuarie, la 53 milioane mc gaze cat a anuntat luni Ministerul Economiei.

"Productia interna de gaze naturale este de 34 milioane Nmc/zi, iar extractia de gaze din depozite este de circa 19 milioane Nmc/zi, asigurand astfel consumul national de 53 mil. Nmc/zi", se precizeaza in comunicatul emis luni de ministerul Economiei.

Consumul national de gaze se ridica miercuri, 14 ianuarie 2009, la 59,4 milioane Nmc/zi, a anuntat ministerul Economiei saptamana trecuta. Productia interna de gaze naturale a fost atunci de 34 milioane Nmc/zi, iar extractia de gaze din depozite este de circa 25,4 milioane Nmc/zi.

De asemenea, ministerul Economiei a anuntat luni ca, in urma intrunirii Comisiei de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale, s-a decis suplimentarea cantitatii de gaze naturale livrate catre Holcim Campulung, pentru a-i asigura functionarea la parametri normali, fara afectarea echilibrului sistemului national de transport gaze.

Totodata, ministerul a informat saptamana trecuta ca a fost suplimentata cantitatea de gaze naturale livrate catre Kronospan Sebes, Rulmenti Barlad, TMK Resita, Mechel Campia Turzii si Apulum Alba Iulia, la solicitarea acestora.

Consumul anual de gaze al Romaniei a fost in 2008 de 17,3 miliarde metri cubi gaze cu un miliard metri cubi gaze mai mult fata de anul 2007.

Circa doua treimi din consum este asigurat din productia interna, de Petrom si Romgaz, iar o treime este importata.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#consum de gaze, #consum national, #scaderea consumului, #mai putin gaz , #stiri Nationala Romaniei