Romanii vor invata cum sa devina parinti mai buni

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 07:57
964 citiri
Romanii vor invata cum sa devina parinti mai buni

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) vrea sa organizeze cursuri pentru romanii care au antecedente in abuzul copiilor, dar si pentru cei care vor sa fie parinti mai buni.

Costurile cursurilor vor fi impartite de autoritati cu parintii si ar urma sa fie organizate atat individualizat, pentru fiecare parinte, la domiciliul acestuia sau la cabinetul unui educator, cat si in grupuri de maximum 20 de persoane.

Proiectul legii care prevede organizarea acestor cursuri se afla la a treia runda de avizare prin ministerele executivului, din cauza deselor schimbari de guvernare, insa oficialii ANPDC spera ca va fi, totusi, aprobat curand, scrie Evenimentul Zilei.

In cadrul programului parintii vor invata cum sa-si educe copiii cu vorba buna, indiferent de varsta, cum sa-i inteleaga si cum sa-i ajute sa-si urmareasca talentele, in orice domeniu: sport, muzica sau arte. Mai mult, participantii vor primi si teme pentru acasa.

Aceste cursuri au la baza teme diverse, "in functie de nevoile de moment ale parintelui sau planificate dupa un calendar stabilit cu parintele", arata specialistii ANPDC.

Profesorii vor pregati parintii in asa fel incat acestia sa adopte o atitudine pozitiva in relatia cu cel mic, bazata pe comunicare si pe sprijin. Acestia le vor oferi adultilor si sfaturi legate de igiena personala si a familiei, de ingrijirea copilului, de importanta alaptarii, de programul vaccinarilor, de prevenirea bolilor, administrarea tratamentelor si monitorizarea starii de sanatate a micutului.

Conform proiectului, urmeaza sa se deschida 19 centre in tara si in Bucuresti, in care vor lucra 500 de educatori parentali. Daca unele cursuri sunt destinate tinerilor viitori parinti, altele sunt axate pe cresterea si ingrijirea copiilor sau pe ajutorarea "parintilor-problema".

Astfel de cursuri sunt insa si solutia pentru parintii saraci sau mai putin educati, care sunt, de obicei, mai predispusi la forme de abuz asupra copiilor. Pentru a-i atrage mai usor pe "cursanti", centrele vor fi amplasate in apropierea scolilor, a bisericilor, a primariilor si a cabinetelor medicale.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#cursuri parinte, #protectia copiilor, #relatie parinte copil , #stiri Nationala Romaniei