Studentii incep luni protestele, cerand burse mai mari

Duminica, 14 Martie 2010, ora 19:39
1655 citiri
Studentii incep luni protestele, cerand burse mai mari

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania incepe, de luni, protestele in fata sediului Ministerului Educatiei. Studentii cer burse mai mari, mai multi bani de tabere si sa fie consultati cu privire la noua Lege a Educatiei.

UNSR a facut un apel la studenti sa fie prezenti la protesteze organizate intre 15 si 19 martie, incepand cu ora 13.00, in fata Ministerului Educatiei.

In urma unei conferinte organizate de UNSR miercuri, studentii au decis ca trebuie sa porneasca protestele, in conditiile in care nu sunt luati in seama de Ministerul Educatiei.

"Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a adresat o scrisoare deschisa domnului Ministru Funeriu, la care nu a primit un raspuns, prin care a solicitat o intalnire oficala in cadrul careia sa discutam deschis despre problemele pe care le intampina studentii, atat din ciclul licenta, masterat sau doctorat", se arata intr-un comunicat al UNSR.

"Studentii reprezinta 80% din sistemul universitar si consideram ca reprezentantii acestora - federatiile studentesti - trebuie consultati cu privire la articolele care vor fi introduse in Noua Lege a Educatiei", a declarat presedintele UNSR, Ion Poenaru.

Studentii cer ca in lege sa se regaseasca si propunerile lor, printre care se numara diferentierea diplomelor, reprezentativitatea studentilor in proportie de 25% in comisiile de decizie de la nivelul facultatilor, mpunerea unor criterii mai stricte pentru institutiile ce urmaresc infiintarea unor structure de invatamint la distanta sau cu frecventa redusa, introducerea statutului studentului elaborat de federatia Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (care sa contina drepturile si obligatiile studentului).

Tinerii mai cer ca bursele sa acopere cheltuielile cu masa si cazarea, iar metodologia de acordare a taberelor sa nu mai fie construita in graba in fiecare an.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest studenti, #greva studenti, #burse studenti, #studenti intra greva , #stiri Nationala Romaniei