Ultimele noutati despre amicalul Romania-Argentina si noul stadion National

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 16:03
2549 citiri
Ultimele noutati despre amicalul Romania-Argentina si noul stadion National

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a virat o prima transa din cei 1,5 milioane de euro ce trebuie platiti pentru meciul contra Argentinei, care va marca, la 10 august, inaugurarea noului stadion National din Capitala, a anuntat, marti, directorul general al FRF, Ionut Lupescu.

Potrivit lui Lupescu, in cei 1,5 milioane de euro sunt inclusi banii ce trebuie platiti federatiei argentiniene si costurile de organizare a evenimentului. Din cele 1,5 milioane euro, aportul FRF va fi de circa 80%.

Lupescu a mai precizat ca vor exista trei-patru categorii de bilete pentru acest meci.

"Speram ca Argentina sa vina din postura de castigatoare a Copa America, eveniment care se va desfasura in iunie", a mai spus oficialul FRF.

Tot pe viitorul stadion National se vor juca si meciurile din preliminariile Campionatului European cu Franta, din 6 septembrie, si cu Belarus, din 7 octombrie.

Luopescu a mai precizat ca la nivelul FRF a fost organizat deja un comitet de 17 persoane pentru organizarea finalei Europa League din 9 mai 2012, care se va desfasura pe acelasi stadion.

In decembrie vor fi vandute primele bilete pentru finala din 2012, circa 8.000-10.000, care vor reveni spectatorilor romani, urmand ca restul sa fie pentru suporterii echipelor calificate in finala.

Acoperisul retractabil al Stadionul National, amplasat pe arena in martie

Acoperisul retractabil al noului Stadion National din Capitala va fi amplasat pe arena in martie, in prezent lucrandu-se, la nivelul solului, la structura lui de rezistenta, a declarat, marti, directorul de santier Stefan Monus.

Directorul de santier a mai spus ca, tot in martie, va incepe amenajarea gazonului stadionului.

Monus a precizat ca, in prezent, se lucreaza la treptele exterioare de acces, la finisajele interioare si la instalatii. "Cu siguranta ca stadionul va fi gata la sfarsitul lunii mai", a subliniat directorul de santier.

Monus a mai spus ca din feburarie se va putea lucra la parcarea exterioara a arenei.

Potrivit directorul Directiei de Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, in acest an, costurile lucrarilor la stadion nu vor depasi 300 de milioane de lei.

Construit dupa modelul arenei din orasul german Frankfurt, Stadionul National va avea circa 55.000 de locuri si va fi inaugurat la 10 august, cu meciul de fotbal Romania-Argentina.

In 2012, Stadionul National din Capitala va gazdui finala Europa League.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#amical Romania Argentina, #nou stadion National , #stiri Nationala Romaniei