Un brazilian in nationala Romaniei: A primit cetatenia romana

Vineri, 27 Mai 2016, ora 10:41
12004 citiri
Un brazilian in nationala Romaniei: A primit cetatenia romana
Foto: Facebook/ Astra Giurgiu

Nationala de fotbal a Romaniei ar putea beneficia de unul dintre cei mai apreciati jucatori din Liga 1, de nationalitate braziliana, care vineri a primit cetatenia romana.

Este vorba despre jucatorul campioanei Astra Giurgiu, William De Amorim, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

In comunicatul Guvernului se arata ca acest lucru "va permite includerea in echipa nationala de fotbal" si ca brazilianul a solicitat dobandirea cetateniei romane pe 12 ianuarie.

Tot vineri, i s-a acordat cetatenia romana si luptatorului ucrainean Orlov Yevhenii, care va permite includerea acestuia in lotul national masculin de lupte. Ambii sportivi vor avea astfel posibilitatea de a participa la competitii internationale din partea tarii noastre.

"In ambele situatii, Comisia pentru Cetatenie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie a realizat raport favorabil, constatandu-se astfel indeplinirea conditiilor legale. In acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului si Sportului a initiat Hotararile pentru acordarea cetateniei romane celor doi sportivi, acte normative adoptate astazi (vineri - n.red.) in sedinta de Guvern", mai transmite comunicatul.

De asemenea, Guvernul mai anunta ca, potrivit modificarilor adoptate in 2015, "cetatenii straini sau persoanele fara cetatenie care au contribuit in mod semnificativ la promovarea culturii, civilizatiei si spiritualitatii romanesti vor putea dobandi cetatenia romana in conditii mai facile, decat cele reglementate in prezent".

"A fost reglementat, de asemenea, un regim derogatoriu si in ceea ce priveste obtinerea cetateniei romane de catre persoanele care ar putea contribui la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului, prin reprezentarea tarii noastre in loturile nationale, si care isi exprima atasamentul fata de Romania si fata de sistemul de valori romanesc", subliniaza reprezentantii Executivului.

In varsta de 24 de ani, De Amorim are 4 goluri si 5 pase de gol in 39 de partide disputate in acest sezon la Astra Giurgiu, fiind unul dintre titularii de baza la mijlocul echipei.

Inteaga cariera a petrecut-o la clubul din Giurgiu, incepand cu anul 2010, dupa ce la juniori a evoluat la formatia braziliana Gremio, pana sa implineasca varsta de 16 ani. In total, are 166 de meciuri si 16 goluri pentru Astra.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#William De Amorim cetatenia romana, #De Amorim cetatenie Romania, #De Amorim nationala Romania, #De Amorim obtinut cetatenie romana , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii