Un parlamentar UDMR cere FIFA si UEFA "cea mai dura pedeapsa" pentru Romania

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 22:11
5636 citiri
Un parlamentar UDMR cere FIFA si UEFA "cea mai dura pedeapsa" pentru Romania

Parlamentarul UDMR, Marko Attila, a solicitat oficial FIFA si UEFA "cea mai dura pedeapsa" pentru Romania, ca urmare a incidentelor ce au precedat si care au urmat meciului cu Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale.

Parlamentarul care reprezinta minoritatea maghiara din tara noastra considera ca gesturile fanilor care au ars un drapel al Ungariei si care au afisat apoi un mesaj la Amsterdam nu trebuie tolerate de cele doua foruri.

"Incitarea la ura si violenta nu are nimic in comun cu sportul", sustine Marko Attila, care solicita celor doua foruri "sa dicteze cea mai drastica pedeapsa posibila, ca sa transmita un mesaj clar pe tot mapamondul ca nu tolereaza asemenea actiuni".

Mesajul parlamentarului UDMR a fost remis agentiei maghiare de presa, MTI, si preluat ulterior de jurnalistii unguri.

Marko Attila este un om politic controversat, el fiind condamnat in vara anului trecut la trei ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu.

Aceasta condamnare a provocat o reactie vehementa din partea UDMR, care a sustinut la acea vreme ca este indreptata impotriva comunitatii maghiare.

Inaintea intalnirii dintre nationalele Ungariei si Romaniei un suporter al Rapidului a dat foc unui drapel maghiar in timpul partidei cu CFR Cluj, din Liga 1.

Oficialii UDMR au solicitat o pedeapsa aspra pentru fanul teribilit, gest care a provocat afisarea unui banner pe Amsterdam ArenA, in timpul partidei dintre Olanda si Romania - "Acum, pentru o carpa aprinsa il vreti arestat/ Dupa ce atatia ani de zile, zambind ati tolerat terorismul etnic al UDMR ca politica de stat"

Si de aceasta data Uniunea a reactionat dur, cerand pedepse aspre.

M.D.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Marko Attila Ungaria Romania, #Romania FIFA UEFA, #Ungaria Romania meci, #drapel Ungaria ars , #stiri Nationala Romaniei