Ungurii povestesc ingroziti deplasarea in Romania: "Bucurestiul e iadul pe pamant"

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 08:18
10026 citiri
Ungurii povestesc ingroziti deplasarea in Romania: "Bucurestiul e iadul pe pamant"

Maghiarii isi ling ranile dupa o deplasare extrem de violenta in Bucureti, unde au provocat mai multe incidente. Ei compara Bucurestiul cu un adevarat iad si sustin ca au fost victimele unui abuz fara precedent.

"Bucurestiul este iadul pe pamant!" - aceasta este concluzia trasa de un jurnalist maghiar de la publicatia Pecsi Ujsag, aflat in trenul care i-a adus pe cei 900 de suporteri la Bucuresti.

Impresia maghiarilor despre Romania a fost una proasta inca de la inceput. Peisajele anoste vazute din tren i-au facut sa creada ca au ajuns intr-o tara parasita.

"Am ajuns dimineata in Romania si peisajele n-au fost deloc placute. Aceeasi munti batrani, aceleasi orase miniere abandonate. In fiecare gara, oamenii ne aratau degetul mijlociu. De fiecare data, politia nu facea nimic", relateaza jurnalistul maghiar.

Din momentul in care trenul a ajuns la Bucuresti, lucrurile s-au schimbat, insa. Maghiarul sustine ca suporterii au fost batuti in mod abuziv, fara sa greseasca.

"Dupa un drum de aproape 20 de ore, am fost asteptati cu gaze lacrimogene. Fortele de ordine ne-au batut si ne-au umilit. Jandarmii inamarti au acompaniat scandarile romanilor: "Bozgorii, bozgorii". Evident, si de partea noastra au existat raspunsuri intr-un stil nu tocmai literal. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene fara ca macar sa ne avertizeze. Am fost transportati la stadion in niste autobuze ermetice, insa nici pe stadion nu am scapat. Aici, jandarmii au lovit fiecare suporter care avea bilet", s-a lamentat ungurul.

In plus, jurnalistul maghiar a acuzat si comportamentul celor 40 de mii de romani aflati pe National Arena.

"In timpul intonarii imnului national al Ungariei, am simtit un sentiment de dispret, pentru ca intreg stadionul a huiduit", a mai spus el.

Romania a umilit Ungaria, in preliminariile pentru Campionatul Mondial

Echipa nationala a invins Ungaria intr-un meci din grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 2014, scor 3-0, prin golurile reusite de Marica, Pintilii si Tanase.

Dupa acest rezultat, Romania ocupa locul secund in grupa, cu 13 puncte, in timp ce Ungaria este pe trei, cu 11 puncte. Turcia e pe patru, cu 10 puncte.

Nationala Romaniei va intalni Turcia in urmatorul meci din preliminarii, marti de la ora 21:00, pe National Arena.

C.S.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Romania Ungaria, #suporteri maghiari Romania, #incidente suporteri maghiari , #stiri Nationala Romaniei