Ungurii prezinta fata murdara a fotbalului romanesc: Sapte episoade care socheaza

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 17:07
4869 citiri
Ungurii prezinta fata murdara a fotbalului romanesc: Sapte episoade care socheaza

Presa maghiara a sapat adanc inaintea meciului dintre Romania si Ungaria pentru a scoate la lumina fata murdara a fotbalului din tara noastra.

Jurnalistii de la cel mai important cotidian de sport din Ungaria, Nemzeti Sport, prezinta sapte episoade care au patat istoria fotbalului romanesc:

1. "Lordul" - Maghiarii prezinta povestea lui Jean Padureanu, fostul presedinte al clubului Gloria Bistrita, poreclit "Lordul". "'Tata Jean' nu a fost niciodata avar. Isi invita adversarii la un pahar de vin, cateodata chiar si arbitrii si observatorii Federatiei, nu lasa pe nimeni ignorat. De ospitalitatea sa se bucurau chiar si reprezentantii presei", a scris sursa citata.

2. Cornel Penescu - Publicatia maghiara aminteste si de arestarea fostului patron al clubului FC Arges, Cornel Penescu, ce dateaza din 2009. "A platit timp de trei ani arbitrii cu sume ce se ridica la aproximativ 125 de mii de euro", mentioneaza maghiarii.

3. "Oierul de dupa gratii" - Scenele in care a fost implicat Gigi Becali nu puteau lipsi. Ele fac intotdeauna deliciul presei internationale, iar maghiarii evidentiaza modul in care acesta i-a sechestrat pe hotii care i-au furat masina si de valiza pe care a trimis-o la Cluj. "Se pare ca traieste ca un rege in celula sa, un exemplu fiind modul in care a gasit accidental 1.000 de euro in pantalonii sai din inchisoare", comenteaza ungurii.

4. Mutu, ce-ai ajuns! - Decaderea lui Adrian Mutu este si ea un subiect de interes pentru maghiari. "Talentatul dar capriciosul fotbalist a fost pedepsit in mod repetat de diverse cluburi pentru derapajele sale", mentioneaza Nemzeti Sport.

5. Dorinta nepotolita de a fi prima echipa de la sat - FC Scornicesti, fosta echipa din orasul natal al lui Nicolae Ceausescu, este considerata un etalon pentru fotbalul romanesc din anii '80. "Nu este surprinzator ca FC Scronicesti nu se bucura de o popularitate prea mare printre fani", apreciaza maghiarii.

6. Rivalitatea Dinamo - Steaua - Maghiarii noteaza ca cele doua echipe au avut parte de un sprijin puternic in timpul regimului comunist, insa "Rivalitatea continua si astazi chiar daca sistemul s-a schimbat".

7. Pokerul satanic - Pasiunea lui Victor Piturca pentru jocurile de noroc inchide seria episoadelor socante din fotbalul romanesc. "A fost un scandal urias in Bucuresti dupa ce Piturca a fost prins cu o camera de filmat ascunsa in pachetul de tigari. S-a intamplat intr-un casino in care s-a inregistrat o frauda de 170 de mii de dolari", conchid maghiarii.

Un ungur arunca in aer nationala Romaniei cu o dezvaluire din vestiar

Romania si Ungaria se vor intalni vineri, 6 septembrie, de la ora 21:00, intr-un meci programat pe National Arena din Capitala.

Ungaria ocupa locul 2 in grupa D de calificare la Cupa Mondiala 2014 cu 11 puncte, in timp ce Romania este pe trei, cu 10 puncte.

Pe 10 septembrie, Romania va intalni pe teren propriu Turcia, in timp ce Ungaria va primi vizita Estoniei.

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#presa maghiara Romania Ungaria, #fotbal romanesc presa maghiara, #meci Romania Ungaria , #stiri Nationala Romaniei