Van Bronckhorst catre tricolori: Hai sa ne calificam impreuna

Luni, 16 Iunie 2008, ora 12:00
3770 citiri
Van Bronckhorst catre tricolori: Hai sa ne calificam impreuna

Starul reprezentativei nationale a Olandei, Giovanni Van Bronckhorst, vede cu ochi buni o posibila victorie a "tricolorilor" in partida de marti si isi doreste ca Romania sa mearga in sferturi alaturi de "Portocala Mecanica", trimitand astfel acasa campioana si vicecampioana mondiala.

"Oh, ce clasament interesant! Cam putine puncte pentru Franta si Italia, dar ma bucur ca Olanda e pe primul loc. Chiar imi place cum ganditi. Daca si in realitate lucrurile se vor petrece la fel, atunci va fi perfect. In ultimii ani am tot jucat impreuna si mi-ar placea ca si romanii sa mearga mai departe. Cine stie, poate se va repeta situatia din calificar. Ar fi frumos", a declarat Van Bronckhorst.

Presiunea se simte pe selectionerul Olandei, Marco van Basten, care inaintea turneului final declara: "Meciul cu romanii va fi unul special, fiindca va fi ultimul din grupa. Poate ca pana atunci vom fi deja calificati si nu vom fi neaparat nevoiti sa castigam partida cu ei", spunea tehnicianul.

Jurnalistii romani si bannerele

Jurnalistii romani prezenti sambata la antrenamentul Olandei deschis presei au afisat bannere care ii rugau pe jucatori sa ne lase sa castigam partida de marti, spre amuzamentul lui Van der Sar si a lui Sneijder, dar spre stupefactia presei olandeze.

"Chiar si jurnalistii romani si-au pierdut obiectivitatea. In timpul antrenamentului public al olandezilor, doi reporteri romani au afisat un steag si un tricou cu mesajul 'Lasati Romania sa castige' si 'Impreuna in sferturile de finala'", s-a scris in De Telegraaf.

Titularii lui Piturca

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, este nevoit sa titularizeze alti doi jucatori in locul lui Goian, care "sta pe bara" din cauza cumulului de cartonas galbene, si a lui Mirel Radoi, accidentat grav in partida cu Italia intr-o ciocnire cu fundasul Razvan Rat.

Locul lui "Goe" va fi luat de Ghionea, fiind preferat in locul lui Radu Stefan si a lui Moti datorita experientei sale mult mai bogate.

Capitanul Stelei, Mirel Radoi, va fi inlocuit de Paul Codrea, insa acesta nu va evolua pe postul "ros-albastrului", ci ca inchizator stanga, in centru urmand sa intre Cristi Chivu, care va fi ajutat de pe dreapta de Cocis.

Locul lui Florentin Petre va fi luat de "maratonistul" Banel Nicolita, iar in atac Victor Piturca il prefera pe Marius Niculae in locul lui Daniel, acesta epuizandu-si sansele in cele doua partide cu Franta si Italia.

Jucam in alb

"Tricolorii" vor folosi echipamentul de rezerva in partida cu Olanda, jucatorii lui Van Basten fiind considerati "gazde".

Jucatorii nationalei Romaniei au mai evoluat de doua ori in echipamentul alb impotriva olandezilor, pe 4 iunie 2005 cand au fost invinsi la Rotterdam cu 2-0, iar a doua oara in primavara lui 2007, cand trupa lui "Piti" a obtinut o remiza alba.

Intalnirea dintre Olanda si Romania, din cadrul ultimei etape a Grupei C, va avea loc marti 17 iunie, de la ora 21:45, putand fi urmarita in format LIVE Text pe Ziare.com, alaturi de toate celelalte partide ale Campionatului European din Austria si Elvetia.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Televiziunile SkyShowtime 1 şi SkyShowtime 2 au fost lansate oficial în România începând de astăzi, 25 aprilie. Cele două posturi se vor vedea în grila digitală a Digi. SkyShowtime 1 va...
#Italia, #Romania, #Austria, #Franta, #Elvetia, #sferturi, #Piturca, #Olanda, #Euro 2008, #titulari , #stiri Nationala Romaniei