Veterinarii renunta la proteste si inchid conflictul de munca

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 21:38
1178 citiri
Veterinarii renunta la proteste si inchid conflictul de munca
Foto: Arhiva

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Federatia Sindicala a Veterinarilor din Romania (FSVR) au semnat un protocol pentru solutionarea revendicarilor sindicalistilor, veterinarii renuntand la actiunile de protest si la conflictul de munca.

Conform Protocolului, ANSVSA se angajeaza sa asigure finantare adecvata sistemului sanitar veterinar, astfel incat sa se asigure functionarea corespunzatoare a sistemului si indeplinirea obiectivelor specifice. De asemenea, la fundamentarea bugetului pentru anul 2010 ANSVSA va face propuneri pentru acoperirea tuturor cheltuielilor necesare bunei functionari a institutiei.

Cele doua parti au mai convenit sa inceapa impreuna demersurile necesare pentru a comunica Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si Guvernului punctul de vedere cu privire la corecta punere in aplicare a prevederilor Legii salarizarii unitare a personalului bugetar in sensul realizarii unei echitati intre profesia medicala veterinara si alte profesii echivalente, in grila de salarizare si drepturile legale, pentru angajatii ANSVSA, asa cum s-a comunicat Ministerului Muncii.

De asemenea, conform procolului semnat, ANSVSA va trebui sa asigure drepturile salariale ale veterinarilor pana la sfarsitul anului, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare si conform Acordului si Contractului colectiv de munca aplicabil.

In plus, cele doua parti s-au mai pus de acord asupra stabilirii unei organigrame unice la nivelul Directiilor Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) in conformitate cu organigrama ANSVSA.

Totodata, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, impreuna cu FSVR, va identifica solutii pentru pastrarea personalului angajat pe cele trei ordine, conform Regulamentului 854/2004/CE si Ordonantei 42/2004 cu modificarile ulterioare si in masura in care va fi posibil, incadrarea acestora pe perioada nedeterminata, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

"Pentru a evita orice fel de disfunctionalitati care ar putea sa apara in activitatea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, ANSVSA a demarat deja procedurile pentru finalizarea Programului actiunilor de supraveghere, prevenire si control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului pentru anul 2010", se mai arata in comunicatul ANSVSA.

Programul urmeaza sa fie dezbatut in Consiliul stiintific si Consiliul Consultativ al Autoritatii si trimis spre adoptare Guvernului Romaniei, pana in luna decembrie, astfel incat, inca din prima zi a anului viitor sa poata fi demarate masurile necesare de prevenire si combatere a bolilor la animale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#renuntare protest sindicate veterinari , #stiri Nationala Romaniei