Juniorii romani, terfeliti: "Niste vagabonzi, generatie de handicapati!"

Marti, 19 Iunie 2012, ora 08:40
6078 citiri
Juniorii romani, terfeliti: "Niste vagabonzi, generatie de handicapati!"
Foto: Andrei Vastag la nationala

Juniorii romani exclusi din echipa nationala sub 19 ani sunt terfeliti chiar de tatal unuia dintre sportivi.

Francisc Vastag, fostul multiplu campion la box amator si tatal fotbalistului Andrei Vastag, a reactionat dur dupa ce a aflat de actele de indisciplina facute de baiatul sau si de ceilalti componenti ai nationalei de juniori.

Vastag i-a atacat fara menajamente pe tinerii fotbalisti, insa nu a uitat nici de oamenii din staff, care au inchis ochii pana acum.

"Niste vagabonzi, da-i in mama lor! Ne fac de ras copiii astia. Nu stiu ce sa spun. O generatie de handicapati mintali, pe cuvantul meu de onoare! Noi, parintii si antrenorii, suntem langa ei si le spunem ca aia nu e bine, aia nu e asa. Stati cuminti, vedeti-va de treaba! Ei numai tampenii au in cap. Nu sunt lucruri mari, au baut o bere, dar...", a spus Vastag intr-un interviu publicat in editia tiparita a Prosportului.

Fostul pugilist i-a luat in colimator si pe cei care se ocupa de nationala Under 19.

"La masa le dai bere? Cum sa le dai bere? Sunt niste copii, nu ai voie sa faci asta. Am fost si eu antrenor. Daca le dai o bere la masa, imediat mai baga una."

Referindu-se la baiatul sau, Vastag a acuzat faptul ca acesta a plecat de langa casa, jucand la Navodari, dar si anturajul care l-a influentat.

"Prin telefon n-o sa-i spun nimic, il astept sa vina acasa si vede el. Daca nu, nu mai vine, nesimtitul dracu'! Ordinar! Copii nebuni la cap.

Nu mai scapa acum! A fost plecat la Navodari, a jucat la liga a doua, dar nu pot sa stau langa el. Si anturajul conteaza. Nu cred ca e unul mai breaz ca altul. Se fac de ras si isi compromit cariera, asta ma deranjeaza. Poate e bine ca s-a intamplat acum, poate ii vine mintea la cap", a incheiat Vastag.

Reactii dupa scandalul de la nationala de juniori

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a dictat, luni, cele mai dure sanctiuni din istoria nationalelor de juniori si tineret.

10 componenti ai nationalei Under 19 au fost exclusi de la actiunile oricarei reprezentative timp de 6 luni, respectiv un an, pentru comportamentul necorespunzator avut in timpul Turului de Elita U19, desfasurat la Novi Sad in perioada 25-30 mai.

Sanctiuni istorice la FRF: 10 jucatori de viitor, exclusi de la nationala

Iata sanctiunile dictate de Comitetul Executiv:

1. Jucatorii Andrei Vastag, Ionut Putanu, Stefan Popescu, Cristian Gavra, Laurentiu Branescu, Alin Dobrosavlevici si Alexandru Ionita au fost suspendati timp de 1 an de la orice actiune a loturilor nationale.

2. Jucatorii Andrei Manole, Cristian Iancu si Alexandru Buzbuchi au fosr suspendati timp de 6 luni de la orice actiune a loturilor nationale.

3. Antrenorului Ovidiu Stanga, care a favorizat prin deciziile luate savarsirea acestor abateri disciplinare grave si nu a informat niciun membru al conducerii delegatiei in acest sens, nu i se va reinnoi contractul de munca cu FRF, scadent in luna august a.c.

4. Medicul Constantin Barsan si masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunostinta de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegatiei, au fost sanctionati cu avertisment scris si vor avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

5. Antrenorul coordonator, Stefan Iovan, care a dorit sa supervizeze intregul program stabilit, fara sa colaboreze cu toti membrii staff-ului administrativ si nu a reusit sa preintampine savarsirea acestor abateri disciplinare, a fost sanctionat cu avertisment scris si va avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

6. Directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici, si managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sanctionati cu avertisment scris si cu reducerea diurnei cu 50% timp de sase luni.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#juniori Romania bautura nationala, #echipa nationala Under 19 Romania, #Francisc Vastag echipa nationala U19, #Andrei VAstag, #jucatori suspendati echipa nationala , #tineret