Romania, victorie mare in preliminariile Europeanului de tineret - calculele calificarii

Marti, 29 Martie 2016, ora 19:52
9032 citiri
Romania, victorie mare in preliminariile Europeanului de tineret - calculele calificarii
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Nationala de tineret a Romaniei a obtinut o mare victorie in preliminariile pentru Campionatul European din anul 2017, invingand Tara Galilor cu scorul de 2-1, intr-o partida disputata la Medias.

Prima jumatate de ora a meciului a fost saraca in fotbal, insa in minutul 37 Hodorogea a reusit sa deschida scorul, dupa o lovitura de colt batuta de Bumba. Cinci minute mai tarziu, Miron a faultat in careu, iar arbitrul a dictat penalti, insa Cojocaru a reusit o parada si a aparat sutul lui Burns.

In repriza a doua, in minutul 58, Alex Ionita, de la Astra Giurgiu, a marcat superb cu capul, la coltul lung, dupa o centrare de pe partea stanga a dinamovistului Olteanu.

Jucatorii nostri s-au intrecut apoi in ratari, iar in final au tremurat pentru victorie, dupa ce portarul Stelei, Valentin Cojocaru, a facut o gafa imensa, lasand efectiv mingea sa treaca peste el, aceasta fiind recentrata de un adversar catre colegul sau, care a marcat in poarta goala.

Romania reuseste insa sa obtina victoria si face un pas important pentru a termina grupa pe locul 2, care ar putea duce elevii lui Cristian Dulca la baraj. Primul loc este aproape imposibil de atins, acesta fiind ocupat de Danemarca, formatie care are cu 3 puncte in plus fata de Romania, un meci in minus disputat, dar si avantajul meciului tur, in care tricolorii au fost invinsi categoric, chiar pe teren propriu, scor 0-3.

Romania pierde categoric meciul cu Danemarca de la tineret

Urmeaza partida din 2 septembrie, de acasa, cu Luxemburg, care in mod normal ar trebui sa consolideze pozitia a doua pentru tricolori.

Tot marti, Danemarca a invins cu 3-1 in Armenia, in timp ce Bulgaria a facut un pas gresit in Luxemburg, unde a terminat la egalitate, scor 0-0.

Pentru ca Romania sa termine pe primul loc si sa se califice direct la Campionatul European, este nevoie sa castige toate meciurile ramase, iar Danemarca sa obtina cel mult 5 puncte din celelalte 3 meciuri, cu Luxemburg, Bulgaria si Tara Galilor.

Iata cum arata clasamentul Grupei 5 a preliminariilor:

1. Danemarca 16 puncte (6 meciuri)

2. ROMANIA 13 puncte (7 meciuri)

3. Tara Galilor 12 puncte (7 meciuri)

4. Bulgaria 11 puncte (7 meciuri)

5. Luxemburg 2 puncte (6 meciuri)

6. Armenia 1 punct (7 meciuri)

Romania - Tara Galilor 2-1

Desfasurarea intalnirii:

90+6 - Final de meci! Romania obtine o mare victorie in lupta pentru calificarea la Europeanul de tineret.

90+2 - Cojocaru face o gafa imensa, iar Charles marcheaza din fata portii goale golul britanicilor! Portarul Stelei a lasat efectiv mingea sa treaca peste el la o centrare de pe partea stanga, insa un jucator galez a recentrat mingea de langa linia de fund, iar colegul sau a marcat simplu.

58 - GOOOL Romania! Mijlocasul Alex Ionita, de la Astra Giurgiu, a marcat superb cu capul, la coltul lung, dupa o centrare de pe partea stanga a dinamovistului Olteanu!

46 - A inceput repriza a doua!

45 - Pauza la Medias. Romania conduce cu 1-0.

42 - Penalti pentru Tara Galilor, dupa faultul lui Miron la Burns, dar apara Cojocaru! Parada a portarului Stelei!

37 - Hodorogea reuseste sa deschida scorul, dupa o lovitura de colt batuta de Bumba, in careul de 6 metri! Jucatorul Viitorului Constanta impinge mingea in plasa de langa bara a doua.

1 - A inceput partida!

17:55 - Echipele au iesit pe teren, se intoneaza imnurile celor doua tari.

Echipele de start:

Romania U21: Cojocaru - Hodorogea, Miron, Tiru (c), Olteanu - Popescu, Marin - Rotariu, Ionita, Bumba - Puscas

Rezerve: Stoian - Cristea, Paun, Nedelcearu, Vodut, Ivan, Tudorie, Tanase

Tara Galilor U21: O'Brien - Jones, Yorwerth, Lockyer, J. Evans - Hedges, L. Evans, Sheehan, Harrison - O'Sullivan, Burns

Rezerve: Crowe - Wharton, Smith, Weeks, Roberts, Charles

INFO: Din lotul echipei antrenate de Cristian Dulca fac parte si Andrei Ivan si Florin Tanase, care au fost convocati la nationala mare pentru amicalele cu Spania si Lituania, precum si George Puscas (Bari), Claudiu Bumba (Hapoel Tel Aviv) si Dorin Rotariu (Dinamo).

INFO: Se califica la Campionatul European din Polonia castigatoarele celor 9 grupe din preliminarii, iar cele mai bune patru locuri secunde vor juca un baraj in dubla mansa, in urma caruia doua dintre ele se vor alatura celorlalte 10 echipe calificate.

INFO: Partida se desfasoara pe stadionul lui Gaz Metan Medias si este transmisa la televizor de Digi Sport.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Romania victorie Tara Galilor, #Romania Tara Galilor Under 21, #Romania Tara Galilor Campionat European tineret, #Romania preliminarii EURO tineret , #tineret