Selectionerul nationalei de "tineret" prevede dezastrul fotbalului romanesc

Luni, 23 Mai 2011, ora 14:17
1551 citiri
Selectionerul nationalei de "tineret" prevede dezastrul fotbalului romanesc

Selectionerul nationalei de "tineret" a Romaniei, Emil Sandoi, prevede un adevarat dezastru pentru fotbalul romanesc in anii ce vor urma pentru ca, spune el, juniorii romani sunt foarte departe de ceea ce inseamna marea performanta.

Intr-un interviu acordat celor de la Libertatea, Sandoi acuza lipsa investitiilor in infrastructura si marturiseste fara ocolisuri ca nu are oameni de nationala.

"Pentru fotbalul romanesc nu sunt perspective nemaipomenite. De unde sa scoti jucatori daca nu investesti in infrastructura, in scoli de fotbal, in pregatire profesionala? N-avem strategii, n-avem un plan, n-avem nimic. Si va spun cinstit: fara bani investiti la copii, n-avem viitor!

Marea greseala s-a facut imediat dupa '90. Nu s-a investit deloc in sectorul juvenil. Ne-a interesat doar castigul imediat. Abia acum au inceput sa apara scoli de fotbal, ca a lui Hagi. Apropo, s-a zvonit ca s-a inventat o nationala - Under 13 - special pentru pustii de la Academia lui Hagi. Pentru Ianis, fiul lui... Ma indoiesc ca un antrenor ar selectiona un copil doar pentru ca e baiatul lui Hagi sau al nu stiu cui. Si-ar taia singur craca de sub picioare. Problemele noastre sunt altele. Nu investim in viitor si nu vom avea satisfactii. Nimic nu e intamplator", a spus Sandoi.

Tehnicianul a exemplificat apoi aceasta previziune sumbra cu doua exemple concludente.

"In preliminariile pentru Euro 2009, la tineret, am jucat cu Franta. Pe Gourcuff il avea in grija Pacuraru. Acum, la doi ani distanta, Gourcuff joaca pentru Lyon (Franta), iar Pacuraru se zbate in Liga 2, la Viitorul Constanta. Va mai dau un exemplu. In 2008, am intalnit Tara Galilor, tot in preliminariile pentru Euro 2009. Ninu, de la noi, il marca pe galezul Bale. La nici trei ani distanta, Ninu a esuat in Liga 2, tot la Viitorul, iar Bale a facut furori in Liga Campionilor, cu Tottenham. Mai mult, Bale e dorit de Real Madrid, de Inter Milano... Aceasta e diferenta dintre fotbalul nostru si cel din Europa."

Emil Sandoi este antrenorul nationalei sub 21 de ani a Romaniei, cea care reprezinta, teoretic, ultima "halta" a jucatorilor nostri inainte de convocarea la echipa "mare".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Sandoi selectioner nationala tineret, #Sandoi dezastru fotbal romanesc, #Emil Sandoi echipa nationala , #tineret