Disperarea lui Piturca (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 15:11
2648 citiri
Disperarea lui Piturca (Opinii)
Foto: gsp.ro

Convocarea in regim de urgenta a lui Costel Pantilimon la nationala Romaniei tradeaza disperarea selectionerului Victor Piturca, dar si uriasele gafe facute de acesta in procesul de selectie a lotului pentru barajul cu Grecia.

Atunci cand Ciprian Tatarusanu era apt din punct de vedere fizic, Piturca vorbea destins despre una dintre cele mai mari controverse ale selectiei pentru cele doua meciuri de baraj, neconvocarea lui Pantilimon.

Desi nu avea argumente valide, absolut tot ce spunea selectionerul putand fi combatut cu un singur cuvant, Lobont, portarul care face tusa de ani buni la AS Roma si care mai este si pe final de cariera si, totusi, apare miraculos in lotul echipei nationale.

Ei bine, dupa accidentarea lui Tatarusanu, care se pare ca nu este atat de grava pe cat se credea, Piturca a intrat in panica. A apelat la intelegerea celor de la Manchester City si l-a convocat de urgenta pe Pantilimon, insa nu a renuntat nici la goalkeeperul Stelei. Astfel ca, in momentul de fata, Romania abordeaza cele mai importante doua meciuri din ultimii ani cu un lot din care fac parte patru portari!

Forurile internationale, FIFA si UEFA, impun ca loturile echipelor nationale convocate pentru meciurile oficiale sa aiba in componenta trei portari. Asta pentru ca seletionerii sa aiba optiuni in caz unul sau chiar doi goalkeeperi se accidenteaza in zilele premergatoare partidei.

Si Piturca avea inca doua optiuni dupa ce Tatarusanu a acuzat problemele medicale. Mai mult decat optiuni, avea in lot doi copii de suflet, pe Silviu Lung junior, dezamagitor la Astra Giurgiu in ultima vreme, si pe Bogdan Lobont, rezerva in prag de pensionare la AS Roma.

Dar selectionerul nu apeleaza la aceste optiuni, ci il cheama de urgenta pe Pantilimon din Anglia, Costel devenind titular la Manchester City de patru meciuri. De ce a fost adus "cetateanul" Pantilimon la nationala? Fara indoiala, pentru a fi titular in partida din Grecia, de vineri, si in returul de la Bucuresti, daca Tatarusanu nu va fi recuperat de staff-ul medical.

Daca "Panti" va apara in Grecia, devine evident faptul ca Piturca a gresit flagrant selectia, aducand in lot doi turisti, nu doi portari, asa cum ar fi normal. Pentru ca atunci cand nu te bazezi pe rezerve in caz de forta majora, asa cum este o accidentare, inseamna ca respectivele rezerve nu fac decat sa se plimbe in echipamentul echipei nationale si sa bifeze o convocare in CV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Piturca selectie nationala Romania, #Pantilimon Tatarusanu nationala Romania, #Piturca Pantilimon nationala, #Romania Grecia baraj Cupa Mondiala , #Victor Piturca