Neagu Djuvara face portretul politicienilor romani: Ce crede despre Ponta, Basescu si Iliescu

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 23:24
18121 citiri
Neagu Djuvara face portretul politicienilor romani: Ce crede despre Ponta, Basescu si Iliescu
Foto: Realitatea TV

Istoricul Neagu Djuvara si-a exprimat parerea, marti, despre cativa lideri de pe scena politica romaneasca.

Astfel, el a spus ca nu-l are la inima pe premierul Victor Ponta si l-a criticat pentru decizia de a aproba construirea unei moschei in tara noastra.

Neagu Djuvara critica constructia unei moschei la Bucuresti: E o crima

Mai mult, Djuvara l-a caracterizat si din punct de vedere fizic pe seful Guvernului de la Bucuresti.

"Victor Ponta imi e profund antipatic. Mai intai ca nu are mutra de roman. Are o figura de tatar scopit. Accidente de-astea se pot intampla, asa era si (Nicolae - n.red.) Titulescu, nici el nu semana a roman.

Unde a esuat? Nu ma intrebati de mine, nu il iubesc si nu pot sa vin sa dau note de purtare. Nu mai e nimic de facut, daca nu a urmat o politica, care sa fie cu adevarat europeana si in alianta cu SUA. Nu-mi dau seama ce pas gresit au facut de am ajuns sa avem o politica interna de mahala. Trebuie sa asteptam salvarea de peste Ocean", a opinat istoricul, intr-un interviu la Realitatea TV.

Pe de alta parte, el are o simpatie pentru Calin Popescu Tariceanu, insa remarca faptul ca acesta nu mai are un rol important pe scena politica si l-a criticat ca s-a aliat cu alte partide.

In plus, dintre tinerii politicieni, Djuvara il apreciaza pe Mihai Razvan Ungureanu, seful SIE.

"E foarte bun MRU, care a fost premier, dar a fost rasturnat de ticalosi. S-au coalizat ticalosii din Parlament. Incepuse sa ii curete pe toti si sa ii scoata la lumina pe banditi", a punctat Djuvara.

Intrebat ce parere are despre fostul presedintele al PNL, Crin Antonescu, istoricul a mentionat ca nu are o parere buna despre el, avand in vedere ca s-a aliat cu Ponta.

Legat de Ion Iliescu, istoricul s-a intrebat de ce nu este judecat fostul presedinte pentru uciderea a mii de oameni, in timp ce pe Emil Constantinescu l-a caracterizat drept "un om cumsecade, dar lipsit de energie".

In schimb, fata de un alt fost presedinte, Traian Basescu, are o simpatie. "N-a fost rau intr-un sens, dar i se reproseaza lucruri pe care eu nu le cunosc. Nu ma pricep daca are bube in cap, dar altfel mi-e simpatic. E mai energic", a comentat Djuvara, care a remarcat ca istoria se intoarce, avand in vedere ca avem in prezent un presedinte sas, pe Klaus Iohannis, facand o paralela cu regele Carol I, de origini germanice.

Intrebat si ce parere are despre lupta anticoruptie, Djuvara a sustinut ca demersul trebuie continuat, remarcand cu umor ca furtul se afla in sangele nostru.

"Romanul e cam hot, natia asta... sparlitul e o traditie veche, e foarte veche, e de la Basarab intemeitorul", a mentionat istoricul.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Diuvara parere politicieni, #Djuvara portret politicieni , #stiri Neagu Djuvara