Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut de DNA

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 18:15
21207 citiri
Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut de DNA
Foto: Hepta.ro

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, a fost retinut miercuri seara de procurorii DNA, pentru 24 de ore.

Ontanu este acuzat de luare de mita, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie remis Ziare.com. Edilul, care a fost pus sub urmarire penala, a fost audiat pentru scurt timp de procurorii anticoruptie, in cursul dupa-amiezii.

In acelasi dosar a fost pusa sub urmarire penala si Loredana Radu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani. Aceasta este avocata lui Victor Ponta.

Ontanu este acuzat ca ar fi primit mita, in cazul retrocedarii unui teren de peste 80.000 de metri patrati.

Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, audiat la DNA

Potrivit comunicatului DNA, sesizarea in acest dosar a fost formulata in anul 2016. Presedintele interimar al UNPR este acuzat ca, in acest caz, a primit un teren de 1.500 de metri patrati, cu o valoare de 4,2 milioane de euro, intr-o zona foarte buna a Bucurestiului, respectiv strada Barbu Vacarescu.

"In perioada 2006 - 2007, Neculai Ontanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

Dupa emiterea titlului de proprietate, Neculai Ontanu a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare - cumparare fictive catre suspecta Loredana Radu si o alta persoana, interpusi indicati de edil.

In baza acestei solicitari, la data de 13 noiembrie 2007, s-au incheiat, la acelasi notariat public, doua contracte de vanzare-cumparare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Vacarescu catre persoana respectiva si asupra unei suprafete de 1.000 mp din acelasi lot catre suspecta Loredana Radu.

Pretul prevazut in contractul incheiat cu persoana respectiva a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minima conform Ghidului cu preturi orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (pret total 250.000 euro).

In contractul incheiat cu suspecta Loredana Radu a fost prevazut un pret de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (pret total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plata s-a mentionat in ambele situatii ca s-ar fi platit un avans de 5.000 euro la o data neprecizata, iar diferenta s-ar fi achitat in numerar in ziua incheierii contractului.

In realitate nu s-a achitat nicio suma de bani, cele doua contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate in contul mitei promise primarului Neculai Ontanu, la indicatia acestuia.

Suprafata de teren respectiva era cuprinsa in titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Ontanu si avea o valoare de piata de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revandut de cei doi intermediari, la scurt timp, dupa finalizarea tranzactiilor fictive", se arata in comunicat.

In acest caz, primarul va fi prezentat, joi, Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Neculai Ontanu, in varsta de 66 de ani, este de 16 ani primar al Sectorului 2, fiind la al patrulea mandat consecutiv. In primele trei, a fost ales din partea PSD, al carui membru a fost in perioada 1999-2010, dupa care a trecut la UNPR.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Neculai Ontanu retinut, #Neculai Ontanu DNA, #primar Sector 2 retinut, #primar Sector 2 luare mita, #Neculai Ontanu luare mita, #Ontanu urmarire penala , #DNA