Ontanu deschide, la Butimanu, un nou adapost pentru cainii comunitari

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 07:48
6058 citiri
Ontanu deschide, la Butimanu, un nou adapost pentru cainii comunitari
Foto: Arhiva

Primaria Sectorului 2 continua programul de sterilizare gratuita a cainilor cu proprietari si comunitari din zona centrala a sectorului 2, respectiv pe strazile Spatarului, Cercului, Franzelarilor, Corbeni si Latina.

Pentru ca actiunea sa fie cat mai eficienta, locuitorii sunt rugati sa semnaleze zonele unde se gasesc caini comunitari la numerele de telefon 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, urmand ca echipele mobile de medici veterinari sa realizeze operatiile de sterilizare si vaccinare in mod gratuit.

Administratia condusa de Neculai Ontanu este una dintre cele mai active in ceea ce priveste solutionarea problemei cainilor maidanezi.

Astfel, alaturi de programul de sterilizare gratuita, prin care in ultimii ani au fost sterilizati peste 12.000 de caini si care se desfasoara in parteneriat cu Vier Pfoten, Fundatia Speranta si Fundatia Colt Alb, Primaria Sectorului 2 a organizat numeroase actiuni menite sa incurajeze bucurestenii sa adopte animalele fara stapan.

Neculai Ontanu s-a pronuntat impotriva euthanasierii cainilor. Edilul adauga insa ca "trebuie rezolvata si problema generata de cresterea numarului cainilor comunitari din Capitala", ceea ce se poate face numai printr-o politica activa de castrare si vaccinare a acestor animale.

De asemenea, primarul sectorului 2 a anuntat ca din luna mai se va deschide la Butimanu un nou adapost pentru cainii comunitari cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri, dupa cel deja existent in satul Tanganu, in care pot fi cazati pana la 650 de caini.

Primaria Sectorului 2 va deveni astfel singura primarie de sector din Bucuresti care dispune de doua asemenea adaposturi, cu un numar de locuri de 9 ori mai mare decat al celorlalte primarii de sector din Capitala.

Dupa cum se stie, o femela naste de doua ori pe an, in medie cate 4 pui odata, adica 8 pui pe an. Primaria Sectorului 2 castreaza in medie 3.000 de animale pe an, adica mai putin de 24.000 de exemplare se nasc astfel pe an in sectorul 2.

Daca fiecare din cele 7 primarii din Bucuresti ar respecta acest program, ar insemna ca anual nu ar mai aparea pe strazile din Capitala aproximativ 168.000 de animale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ontanu caini vagabonzi, #caini maidanezi sectorul doi, #adapost nou caini Bucuresti , #primar sector 2