Ontanu renunta, din arest, la toate functiile din UNPR: Nu mai candideaza la Primaria Sectorului 2

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 14:31
3345 citiri
Ontanu renunta, din arest, la toate functiile din UNPR: Nu mai candideaza la Primaria Sectorului 2
Foto: Facebook / Neculai Ontanu

Neculai Ontanu, primarul suspendat al Sectorului 2, a renuntat la toate functiile detinute in UNPR si a decis sa nu mai candideze la un nou mandat de primar la alegerile locale din 5 iunie.

Anuntul a fost facut printr-un comunicat remis presei, vineri, de UNPR, avand in vedere ca Ontanu se afla in arest preventiv.

"In urma aparitiei unor materiale de presa referitoare la domnul Neculai Ontanu, facem urmatoarele precizari:

1. Domnul Neculai Ontanu a luat decizia de a renunta la functiile de conducere de la nivel central si local ale partidului.

2. Domnul Neculai Ontanu a decis ca nu va candida pentru un nou mandat de primar al Sectorului 2 din Municipiul Bucuresti", se arata in comunicatul citat.

Precizarile vin in contextul in care numele sau continua sa fie vehiculat in sondajele premergatoare campaniei electorale, iar alti primari care au probleme la DNA, cum ar fi Marian Vanghelie sau Lia Olguta Vasilescu, s-au aratat gata sa candideze din nou, in ciuda faptului ca sunt acuzati de fapte de coruptie.

Aflat la al patrulea mandat de primar, Neculai Ontanu a fost retinut la data de 23 martie 2016 de procurorii DNA, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, intr-un dosar in care edilul este acuzat ca ar fi primit mita pentru retrocedarea unui teren de peste 80.000 de metri patrati.

Primarul Ontanu, arestat preventiv

Inalta Curte a respins contestatia depusa de edil, iar prefectul Capitalei a decis suspendarea sa din functie.

DNA: Neculai Ontanu a incercat sa ascunda probe si s-a contrazis

Neculai Ontanu ramane in arest preventiv - decizie definitiva (Video)

Inainte sa aiba probleme la DNA, Neculai Ontanu era secretar general al UNPR si presedinte al organizatiei Bucuresti-Ilfov. In plus, el preluase conducerea interimara a formatiunii dupa demisia fostului vicepremier Gabriel Oprea si inainte de congresul la care Valeriu Steriu a fost ales presedinte al formatiunii politice.

Ancheta Rise Project: Familia lui Oprea construieste un hotel pe terenul pentru care a fost retinut Ontanu

Alegeri in UNPR cu aplauze pentru arestatul Ontanu si omagii penalului Oprea: E o lupta grea dar vom invinge!

De asemenea, UNPR miza pe candidatura sa primaria de Sector, Neculai Ontanu fiind excelent cotat in sondaje, cu circa 70%. Din acest motiv, inclusiv partenerii de la PSD anuntasera ca sustin o candidatura comuna cu UNPR in Sectorul 2, cea a lui Neculai Ontanu.

Arestarea lui Neculai Ontanu a stricat socotelile politice ale celor doua partide.

In data de 31 martie, Biroul Permanent National al PSD l-a validat pe Mihai Toader, actualul viceprimar al Sectorului 2, drept candidat al partidului, iar Liviu Dragnea a declarat ca presedintele UNPR, Valeriu Steriu, i-ar fi spus ca formatiunea sa politica agreeaza ideea sustinerii acestuia.

Cine este candidatul PSD la Primaria Sectorului 2

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ontanu nu mai candideaza, #Ontanu demisie functii UNPR , #primar sector 2