Ziare.com

9 Mai - Ziua Independentei Romaniei si Ziua Europei

Vineri, 09 Mai 2008, ora 07:10

   

9 Mai - Ziua Independentei Romaniei si Ziua Europei
Ministerul Apararii organizeaza pe 9 Mai in municipiile resedinta de judet si in localitatile unde sunt dislocate mari unitati militare, activitati dedicate Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al doilea Razboi Mondial si Zilei Europei, informeaza Amos News.

In Bucuresti, ceremonialele militare si religioase de depuneri de coroane si jerbe de flori vor avea loc la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol,incepand cu ora 10.00 iar apoi vor continua la ora 12 la Monumentul Eroilor Patriei, din fata Universitatii Nationale de Aparare ,"Carol I".

La activitati vor participa reprezentanti din partea Ministerului Apararii, categoriilor de forte ale Armatei, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere.

Primaria sectorului 2 a pregatit, pentru bucurestenii care vor aniversa Ziua de 9 Mai alaturi de administratia publica locala a sectorului 2, demostratii de forta, arte martiale, exercitii de interventii in cazurile unor simulari de misiuni de lupta, muzica de fanfara, demonstratii de echitatie si lansare de porumbei.

Vineri, de la ora 11.00, in fata Primariei Sectorului 2 vor incepe manifestarile, cu trecerea in revista a garzii de onoare de catre primarul Neculai Ontanu si intonarea "Odei Bucuriei", dupa care se va inalta Drapelul Uniunii Europene si se vor elibera aproximativ 1.300 de porumbei.

Data de 9 Mai este importanta pentru romani deoarece se aniverseaza evenimente importante si anume: sfarsitul razboiului si victoria impotriva fascismului in Europa si dobandirea independentei de stat a Romaniei la 9 Mai 1877.

In acelasi an, ziua de 9 Mai a fost aleasa ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano.

Citeste mai multe despre ceremonie aniversare neculai ontanu 9 mai
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5378 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da

acum am venit de repetitie o porcarie

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor