Intamplari cu falsul interpret de limbajul semnelor de la inmormantarea lui Mandela

Autor: Ana Ilie
Duminica, 11 Mai 2014, ora 16:28
2999 citiri
Intamplari cu falsul interpret de limbajul semnelor de la inmormantarea lui Mandela

Falsul interpret in limbajul semnelor, care a provocat indignare dupa ce a aparut pe scena la inmormantarea fostului lider sud-african, Nelson Mandela, a fost eliberat o zi din ospiciul unde este internat pentru a filma o reclama pentru o companie israeliana.

LiveLens, o companie noua israeliana, a cerut ca Thamsanqa Jantjie sa fie eliberat o zi din spitalul psihiatric, pentru un "eveniment de familie". In realitate insa, Jantjie si-a petrecut ziua filmand o reclama pentru noua aplicatie a companiei, care permite utilizatorilor sa difuzeze in direct imagini cu ei pe retelele de socializare, scrie Washington Times.

Jantjie spune in reclama: "Imi pare foarte, foarte rau pentru ce s-a intamplat. Acum vreau sa ma revansez in fata intregii lumi".

Managerul de marketing al companiei sustine ca falsul interpret, care a aparut pe scena la inmormantarea lui Mandela alaturi de presedintele american Barack Obama, este un "tip normal" care are acum ocazia "sa inchida" acest episod jenant, in urma caruia a ajuns in spitalul psihiatric.

"Este o poveste trista cu final fericit", spune Sefi Shaked, care nu pare deranjat ca un pacient cu probleme psihice este folosit pentru o reclama.

"Am decis ca tipul care a avut cel mai prost show live va fi cea mai buna persoana", explica si directorul LiveLens, Max Bluvband.

Sunt si voci care cer insa boicotul produselor companiei, din acest motiv.

Scandal la funeraliile lui Mandela: Interpretul pentru surdo-muti a mimat in loc sa traduca

Comunitatea persoanelor cu deficiente auditive din Africa de Sud a fost indignata si l-a acuzat pe Thamsanqa Jantjie, interpretul in limbajul semnelor ce ar fi trebuit sa "traduca" ceremonia dedicata lui Nelson Mandela ca nu a facut altceva decat sa dea din maini in timpul discursurilor.

Interpretul trebuia sa traduca in limbajul semnelor tot ceea ce se spunea pe scena din stadionul din Soweto, in fata a peste 50.000 de persoane, printre care peste 100 de sefi de state si guverne, actuali si trecuti. Printre vorbitori s-a numarat si presedintele american Barack Obama, insa traducerea interpretului arata ca si cum "incerca sa omoare cateva muste ce ii zburau in jurul capului si mainilor".

Si Delphin Hlungwane, purtator de cuvant al Federatiei Surzilor din Africa de Sud a spus ca interpretul "doar gesticula" si "nu a interpretat nimic, avea acuratete zero".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#fals interpret Mandela, #interpret inmormantare Mandela , #murit