Scandal in familia Mandela: Nepotul dat afara din casa, curtea golita de animale

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 18:42
3560 citiri
Scandal in familia Mandela: Nepotul dat afara din casa, curtea golita de animale
Foto: The Telegraph

Nepotul cel mare al lui Nelson Mandela a fost dat afara din casa familiei din Qunu, dupa un scandal cu cea care a preluat conducerea mostenirii, fiica cea mare, Makaziwe.

The Telegraph scrie ca totul s-a schimbat pe proprietatea familiei din satul natal al lui Nelson Mandela, dupa moartea acestuia.

Casa construita in stil toscan, dupa ce Mandela a iesit din inchisoare si a vrut sa se intoarca in satul natal, arata acum cu totul altfel decat era pe vremea cand fostul presedinte sud-african traia.

Makaziwe a preluat "fraiele" gospodariei, a dat ordin ca toate animalele din mica ferma sa fie duse de acolo. Inclusiv cainii care pazeau proprietatea au disparut, dupa ceremoniile de inmormantare care au adunat, la Johannesburg, sute de sefi de stat si de guvern din intreaga lume.

Ultimul drum al lui Mandela, in imagini: Mandiba, inmormantat conform traditiilor tribale (Galerie foto & video)

Mandla Mandela, nepotul cel mare al fostului lider sud-african, a indraznit sa-si exprime nemultumirea, drept care a fost dat afara din casa, impreuna cu toata familia sa, iar accesul la mormantul lui Mandela i-a fost interzis.

Desi Mandla nu recunoaste ca ar exista un conflict cu fiica cea mare a lui Nelson Mandela, adica propria-i matusa, un purtator de cuvant al familiei a subliniat ca "tot ce doreste este sa pastreze vie mostenirea lui Madiba".

Sursa citata precizeaza ca in familia Mandela exista un conflict mocnit intre cei doi, mai ales dupa ce Mandla (39 de ani), al carui tata a fost al doilea fiu al lui Nelson Mandela, a mutat, in iunie, ramasitele pamantesti ale tatalui sau de la Qunu la Mvezo, fara acordul familiei.

Dupa ce Nelson Mandela a murit, Makaziwe (59 de ani) s-a ocupat de funeraliile organizate in satul natal, in timp ce Mandla a stat la capataiul bunicului sau, al carui trup a fost depus la Pretoria.

Discutiile despre controlul asupra averii lui Nelson Mandela au inceput la scurt timp dupa moartea sa, aceasta incluzand dreptul de a-i folosi numele si imaginea pentru a obtine profit.

Continutul testamentului lui Mandela nu a fost dat publicitatii si nu se stie nici macar daca documentul exista sau daca este in posesia familiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scandal familie Mandela, #nepot Mandela dat afara casa , #stiri Nelson Mandela
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Makaziwe este fata lui Mandela cu care din cele trei neveste