Ministrul Tataru anunta conducere militara si la Spitalul Judetean Focsani UPDATE Oprisan critica decizia

Luni, 13 Aprilie 2020, ora 14:50
9087 citiri
Ministrul Tataru anunta conducere militara si la Spitalul Judetean Focsani UPDATE Oprisan critica decizia
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, anunta ca si la Spitalul Judetean Focsani va fi implementata conducere militara. La aceasta unitate medicala sunt 15 cadre medicale confirmate cu noul coronavirus.

"Ca prima intentie, am luat decizia ca managementul sa fie asigurat de cadre medicale militare, din Brasov si de aici, de la Spitalul Militar", a declarat Nelu Tataru, aflat in Focsani pentru a evalua situatia de la fata locului.

UPDATE - Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, critica aceasta decizie a ministrului.

"Responsabili morali pentru gestionarea epidemiei COVID-19 sunt cei din PNL Vrancea! Astazi (luni - n.red.) la Focsani, ministrul sanatatii a dat curs solicitarii PNL de a numi o conducere militara la Spitalul Judetean de Urgenta 'Sfantul Pantelimon' Focsani, pe perioada starii de urgenta.

Decizia ministrului s-a bazat pe faptul ca actualul manager al spitalului este infectat COVID-19, iar cei din conducerea spitalului sunt contacti directi. Atrag atentia asupra faptului ca la Spitalul Judetean Focsani, spital aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, nu exista o situatie critica asa cum s-a incercat acreditarea ideii de catre liberali si ziaristii lor de casa!", arata Marian Oprisan, intr-un comunicat de presa.

Ministrul Tataru a mai spus ca planul este de a limita focarul de infectie din aceasta unitate sanitara si ca va fi testat tot personalul medical.

"Avem un plan: o limitare a focarului de la Spitalul Judetean si Spitalul Militar (din Focsani - n.red.). Avem in acest moment un proces de evaluare a intregului personal medical din spital, dar si de la statia de ambulanta", a explicat Nelu Tataru.

Totodata, ministrul a spus ca vor fi facute verificari la Directia de Sanatate Publica (DSP), pentru ca nu a efectuat anchetele epidemiologice asa cum trebuia.

"Vom face verificari la DSP, pentru ca a fost o ancheta care a scapat de sub control. Asa ca ancheta epidemiologica va fi reluata pentru fiecare caz confirmat in parte. Pentru fiecare caz de coronavirus vom avea o ancheta epidemiologica noua", a adaugat el.

Amintim ca, duminica, prefectul judetului Vrancea, Gheorghita Berbece, a anuntat ca, in total, la Spitalul Judetean din Focsani sunt 15 cadre medicale confirmate cu COVID-19. Precizam ca si managerul spitalului, Constantin Mandrila, a fost confirmat cu noul coronavirus.

"Duminica a fost confirmata infectia cu COVID-19 in randul a opt cadre medicale din sectia de Cardiologie a SJU Focsani, din cele 14 testate in cursul zilei de sambata. Acestea se adauga celor sapte cadre medicale care au fost confirmate anterior. In total, 15 cadre medicale confirmate pozitiv, carora li se adauga si managerul SJU, Constantin Mandrila", a declarat Gheorghita Berbece.

Conducere militara la SJU Focsani a fost solicitata si de prefect si de PNL Vrancea, dupa ce managerul unitatii medicale, Constantin Mandrila, a fost confirmat, joi, cu noul coronavirus.

Vezi si Bolnav de COVID-19, managerul Spitalului Judetean Focsani s-a cazat intr-o pensiune pentru medici. A fost dus cu politia la spital

In prezent, in Vrancea sunt confirmate circa 50 de cazuri de imbolnavire cu COVID-19 in randul cadrelor medicale, dintre care 35 la Spitalul Militar Focsani.

Pana in prezent, trei persoane din Vrancea au decedat, dupa ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#conducere miltiara spital Focsani, #spital Focsani coronavirus , #ministrul Sanatatii