Ministrul Sanatatii, cearta cu o jurnalista: N-a vrut deloc sa discute despre Ponta si declaratiile sale

Luni, 22 Iunie 2015, ora 16:54
6445 citiri
Ministrul Sanatatii, cearta cu o jurnalista: N-a vrut deloc sa discute despre Ponta si declaratiile sale
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu nu a vrut sub nicio forma sa aduca lamuriri pe marginea afirmatiei premierului Victor Ponta, care a sustinut ca pentru sotia ambasadorului Olandei s-a blocat un etaj intreg la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Prim-ministrul a mentionat ca are aceasta informatie de la Nicolae Banicioiu, care l-a vizitat duminica la spitalul din Istanbul, unde Ponta primeste ingrijiri medicale dupa operatia la genunchi.

Ponta explica de ce s-a operat in Turcia: In Romania s-ar fi blocat doua etaje ale spitalului

Nicolae Banicioiu a sustinut luni o conferinta de presa in care a anuntat ca medicamente se ieftinesc cu 20% incepand din 1 iulie, iar o jurnalista l-a intrebat daca este adevarat ca a fost inchis un etaj al Spitalului Universitar pentru sotia diplomatului olandez.

"Haideti sa ramanem la tema", i-a spus ministrul, insa ziarista a insistat sa primeasca un raspuns.

"Sunt chestiuni care tin de confidentialitatea tratamentului unui pacient", a continuat Nicolae Banicioiu.

Jurnalista a incercat atunci sa transforme discutia intr-una la modul general, intreband daca, potrivit legii, se poate bloca etajul unui spital pentru o persoana.

"Potrivit legii va raspund ca protocolul terapeutic este stabilit de managerul spitalului. Nu as vrea sa intru intr-o dezbatere care tinde sa intre in partea politica (...). Eu am venit sa spun ca dam medicamente mai ieftine si sa va dau inca doau vesti bune, in rest nu vreau sa ma amestec in comentariile dvs.", a precizat ministrul.

Ziarista nu a renuntat, insistand asupra faptului ca declaratia legata de sotia ambasadorului ii apartine premierului Romaniei, care sustine ca a obtinut informatia de la ministrul Sanatatii.

"Niciodata nu as fi dat detalii din discutii private", a punctat Banicioiu, intorcandu-se la prezentarea sa despre medicamente.

Disputa vine in contextul in care premierul Victor Ponta a explicat, duminica seara, de ce a ales sa mearga in Turcia sa se opereze, afirmand ca daca ramanea in Romania ar fi avut un tratament preferential.

El a precizat ca, daca pentru operatia sotiei ambasadorului Olandei s-a blocat un etaj al spitalului, pentru el s-ar fi blocat doua etaje.

Ponta ramane in Turcia sa-si schimbe bandajul si-l lasa pe Oprea premier in locul lui

"Stiau cine sunt, dar si la noi daca se opereaza un prim-ministru din alta tara nu este acelasi lucru. Nu am avut camere de luat vederi la intrarea in spital si nici un tratament special pe care, inevitabil, l-as fi avut in tara. Mi-a spus Nicu Banicioiu ca pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Banuiesc ca pentru mine se blocau doua etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut sa se intample acest lucru", a afirmat Ponta, la Antena 3.

Ponta a plecat in Turcia, dar ambasadorul Olandei si-a lasat sotia pe mana medicilor romani

Ponta, contrazis de jurnalisti si medici

Jurnalistul Ovidiu Marincea, care s-a operat la genunchi la Spitalul Universitar in aceeasi perioada in care acolo s-a aflat si sotia ambasadorului Olandei, l-a contrazis pe Victor Ponta, spunand ca nu a fost blocat niciun etaj pentru aceasta.

"Cum sa spui la Antena 3 ca pentru doamna ambasador s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar si ca pentru tine s-ar fi blocat doua, cand eu am stat acolo, Victore, la acelasi etaj, langa rezerva ei? Nu ti-e rusine sa minti in halul asta?! Nu stiai ca sunt acolo, Victore? Doamna ambasador a fost tratata fix ca oricare pacient. Si eu la fel", a declarat Ovidiu Marincea pentru VoxPublica.

De asemenea, surse din cadrul sectiei de ortopidie a Spitalului Universitar au precizat acelasi lucru pentru Gandul, ca niciun etaj nu a fost blocat pentru sotia diplomatului, ba mai mult, ea a cerut sa fie tratata ca un pacient obisnuit.

Totodata, medicul cardiolog Vlad Damian Vintila a spus ca nu exista obiceiul sa se inchida un etaj cand vine vorba despre un oficial.

Victor Ponta s-a operat la genunchiul stang la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost spitalizat o saptamana. Premierul a anuntat ca medicii au decis duminica sa il externeze, insa va mai ramane o perioada in Turcia, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.

In schimb, sotia ambasadorului Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a fost operata la picior, marti, la Spitalul Universitar de Urgenta, de catre medicul Catalin Cirstoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolae Banicioiu etaj sotie ambasador, #Nicolae Banicioiu cearta jurnalista , #ministrul Sanatatii