O femeie ii cere ministrului Sanatatii sa fie eutanasiata: Nu am curajul sa imi iau viata singura

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 12:24
3686 citiri
O femeie ii cere ministrului Sanatatii sa fie eutanasiata: Nu am curajul sa imi iau viata singura
Foto: Facebook/ Nicolae Banicioiu

O femeie din Iasi i-a cerut ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa fie eutanasiata, deoarece se simte nedreptatita de ceea ce numeste un abuz al autoritatilor romane.

Maria Georgescu, in varsta de 64 de ani, a castigat un litigiu de munca, in disputa cu statul, dupa circa un deceniu, insa nu i s-au calculat corect contributiile la pensie.

"Avand in vedere faptul ca ma judec intr-un litigiu de munca de 15 ani iar dumneavoastra incurajati abuzurile comise de catre CRT (Centrul Regional de Transfuzie) Iasi si INHT (Insitutul National de Hematologie Transfuzionala) Bucuresti, va solicit, domnule ministru, emiterea unui ordin de eutanasiere a subsemnatei.

Nu am curajul sa imi iau viata singura dar dumneavoastra, prin atitudinea pe care o manifestati contribuiti la distrugerea subsemnatei, pe care nu o mai suport", sustine ieseanca, citata de Ziarul de Iasi.

Femeia a fost concediata in anul 2001, cand era angajata a CRT Iasi, invocandu-se o hotarare a Ministerului Sanatatii. Atunci, Maria Georgescu a decis sa actioneze in instanta, iar pe 27 mai 2001 a castigat la Judecatoria Iasi, fiind reangajata.

A urmat insa aproape un deceniu de procese, deoarece decizia a fost intoarsa la alte instante, iar femeia a castigat de-abia in anul 2010. Prin aceasta decizie ar fi trebuit sa fie reangajata si sa primeasca toate drepturile salariale de cand fusese concediata.

Dupa ce a primit banii cuveniti, Maria Georgescu s-a lovit de o alta problema - deoarece nu a primit salariul pentru aproape un deceniu, nu s-au mai platit nici contributii la pensie si nici la asigurarile sociale.

Apoi, in 2014, femeia a initiat un proces cerand plata contributiilor, pe care l-a castigat in acelasi an, in luna iulie. Astfel, CRT Iasi a fost obligat "sa intocmeasca si sa depuna in folosul reclamantei declaratiile fiscale si declaratiile nominale rectificative cu contributiile de asigurari sociale aferente perioadei 01.04.2001 - 14.12.2010, in raport de sumele acordate reclamantei cu titlu de despagubiri".

Sentinta ramasa definitiva la inceputul anului 2015 nu a fost insa pusa in practica pana acum, insa Ministerul Sanatatii a anuntat ca, "in decembrie 2014, la solicitarea CRTS si a INHT, Ministerul Sanatatii a virat suma reprezentand rest de plata contributii individuale de asigurari sociale, impozit pe veniturile obtinute din salarii si obligatiile angajatorului catre bugetul asigurarilor sociale, aducand la indeplinire decizia nr. 2684/19.12.2013, astfel ca orice demers al dumneavoastra in instanta este inutil si nu are obiect".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femeie cerere eutanasiere, #femeie eutanasiere Ministerul Sanatatii , #ministrul Sanatatii