Banicioiu: Nu particip la sedintele deputatilor pentru "fantasmele" lui Daniel Buda

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 20:19
1289 citiri

Chestorul Camerei, Nicolae Banicioiu (PSD), a a declarat ca a fost informat despre solicitarea lui Daniel Buda privind Legea ANI, dar a adaugat ca nu va participa la nicio sedinta a conducerii deputatilor pentru "fantasmele" presedintelui Comisiei juridice.

"Mi-au trimis o solicitare sa particip, n-au reusit sa-mi explice foarte bine despre ce e vorba, mi-au zis ca are domnul Buda o solicitare. Le-am transmis ca domnul Buda poate are o solicitare de strangere de ajutoare pentru sinistrati, daca e pentru asta, ma duc.

Daca e pentru nu stiu ce fantasma de-a domnului Buda, dansul ca jurist nu stie sa citeasca legile, e problema lui. Ramane sa vad lista cu ce s-au hotarat sa ne ceara. N-au propus nicio zi. Tara arde si Buda se piaptana (...) sunt alte prioritati acum. Eu nu ma duc sa stau sa-mi pierd timpul sa-i explic domnului Buda legile", a afirmat Banicioiu pentru NewsIn.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anuntat marti ca i-a solicitat presedintelui Camerei, Roberta Anastase, sa amane trimiterea spre promulgare a Legii ANI, intrucat articolul din lege privind comisiile de cercetare a averilor, eliminat de Senat, este de competenta decizionala a deputatilor.

Roberta Anastase a declarat pentru NewsIn ca va trimite adresa primita de presedintele Comisiei juridice celor din Biroul Permanent, urmand sa fie convocata o sedinta pe subiect in cursul acestei saptamani.

Noua Lege ANI a fost votata saptamana trecuta de Senat, camera decizionala. In urma votului, Agentia Nationala de Integritate ramane doar cu prerogativele de a sesiza ANAF sau Parchetul, dupa caz, cu raportul de analiza, dar nu si comisiile de control al averilor care s-ar fi reinfiintat pe langa curtile de apel daca s-ar fi acceptat solicitarea din cererea de reexaminare a presedintelui Basescu.

Comisiile de cercetare a averilor, formate din doi judecatori si un procuror, ar fi avut competente ca, pe baza raportului de analiza al ANI, sa inceapa controlul averilor si, in functie de ce ar fi rezultat in urma acestui control, sa trimita mai departe cauza, instantelor competente, inclusiv cerand confiscarea averilor.

Aceste comisii de control al averilor au fost infiintate prin Legea 115/1996, dar, dupa cum a explicat, in Senat, presedintele Comisiei pentru drepturile omului, Gyorgy Frunda, ele functionau pe langa curtile de apel inainte de existenta ANI, astfel ca niciodata comisiile si Agentia nu au fost functionale in paralel.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Nicolae Banicioiu Daniel Buda, #Legea ANI Camera Deputatilor , #PSD