Boureanu catre Banicioiu: Ori faceti pe prostul, ori chiar sunteti prost

Joi, 02 Iulie 2009, ora 12:16
2882 citiri
Boureanu catre Banicioiu: Ori faceti pe prostul, ori chiar sunteti prost
Foto: Realitatea TV

Deputatul PD-L, Cristian Boureanu, i-a transmis deputatului PSD, Nicolae Banicioiu, ca ori face pe "prostul", ori chiar este "prost", in momentul in care acesta a ridicat problema prezentei deputatului PD-L in Comisia de ancheta privind Ziua Tineretului deoarece Boureanu este sub ancheta DNA.

"Ori faceti pe prostul ori chiar sunteti prost, si-mi asum ceea ce spun, ca sa incepem de dimineata cu jigniri, si nu observati foarte clar diferenta intre un om implicat in chestiunile de la MTS, cu probleme legate de MTS, si o cercetare care se desfasoara undeva in Romania, in institutiile statului. Imi asum ce spun, ca de ipocrizie m-am cam saturat!", a afirmat Boureanu ca replica la declaratiile lui Nicolae Banicioiu care priveau prezenta sa la lucrarile Comisiei.

Deputatul PD-L i-a mai reprosat lui Banicioiu ca incepere "iar cu atacuri la persoana". "Eu v-am mai spus, sunt unul dintre cetatinii cercetati pe diferite chestiuni in Romania, cum sunt si colegii dumneavostra si sefii dumneavoastra de partid, nu are nicio legatura cu subiectul acestei anchete", a mai spus Boureanu.

Rizea (PSD) retras din comisie pentru ca este anchetat de DNA

Anterior, la initiativa deputatului PD-L, Gelu Visan, a fost adusa in discutie situatia deputatului PSD, Cristian Rizea, care a fost retras miercuri din Comisia de ancheta de catre grupul PSD dupa ce reprezentatii PD-L au cerut recuzarea sa pe motiv ca este cercetat de DNA pe problema cheltuirii fondurilor pentru tineret.

"Daca dintre invitati si membrii Comisiei cineva stie ca are un conflict de interese, nu-i niciun fel de problema, de rudenie, de prietenie cu cineva care este invitat, spune, este inlocuit de grupul sau si nu ne pune in situatia in care am fost ieri. Exista o situatie foarte delicata in felul in care a fost audiat domnul ministru Borbely, eu ma simt in culpa pentru ca domnul Rizea l-a terorizat cu intrebarile, care a fost dat afara de 3 ori ( de Borbely - n.r.)", a spus Visan.

La randul sau, deputatul PSD, Nicolae Banicioiu, a declarat ca a fost clarificata problema cu Rizea, care s-a retras din Comisie. "Va readuc aminte ca inca functioneaza dubla masura la dumneavoastra si domnul Boureanu este aici in stanga noastra. Si domnia sa este cercetat la DNA, e in regula, nu vreti sa faceti nimic in sensul asta (...) Va rog eu foarte mult, nu mai vedeti paiul din ochiul altuia si barna din ochii dumneavoastra o lasati ascunsa acolo", a replicat Banicioiu.

Dupa interventia lui Boureanu, deputatul PSD a spus ca acesta "a venit sa faca circ si stim cu totii ca nu are nicio treaba cu aceasta comisie, dar e trimis special sa faca circ si sa impiedice lucrarile". "Nu vreau sa cataloghez formularile pentru ca domnia sa banuiesc ca nu cunoaste sensul acestui cuvant (prost, n.r.) pe care l-a pronuntat(...) Cei 7 ani de acasa se castiga cu o anumita experienta si cu ajutorul parintilor, probabil ca domniei sale i-a lipsit aceasta experienta", a mai spus Banicioiu.

Miercuri, lucrarile Comisiei de ancheta au fost suspendate, dupa ce reprezentantii PSD si UDMR au contestat legalitatea prezentei lui Cristian Boureanu (PD-L) care, anterior, se adresase Alinei Gorghiu (PNL) cu apelativul "domnisorica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Boureanu Banicioiu Ridzi, #comisie Ridzi scandal, #Rizea retras comisie , #PSD