Mihai Sturzu: Coruptii sunt prezenti in primele esaloane ale PSD

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 15:07
5926 citiri
Mihai Sturzu: Coruptii sunt prezenti in primele esaloane ale PSD
Foto: Liderul de Opinie

Mihai Sturzu, presedintele organizatiei de tineret a PSD, anunta intr-o scrisoare deschisa difuzata miercuri, ca va depune in Parlament, "in cateva zile", o initiativa legislativa conform careia un partid ar putea fi infiintat doar de trei persoane, initiativa "sustinuta si de Monica Macovei", dar si de candidatul Victor Ponta si de romanii din afara partidelor.

"Stanga de azi, cea pe care mi-o doresc, inseamna acces la politica, la procesul de decizie din stat. Inseamna acces la vot: cea mai mare greseala pe care guvernul nostru, al PSD, a facut-o pe 16 noiembrie a fost ceea ce s-a intamplat la sectiile din diaspora. Electoratul nu ne-a iertat pentru asta si a avut dreptate sa nu ne ierte. Pentru mine, ca deputat, toate aceste lucruri inseamna, in primul rand, legi. (...)

Legea partidelor politice: exista o initiativa in afara parlamentului, conform careia un partid ar putea fi infiintat doar de trei persoane. In momentul de fata, piata partidelor politice e blocata de numarul imens de membri necesari pentru infiintarea unei noi formatiuni: 25.000. Stiu ca aceasta initiativa este sustinuta si de Monica Macovei, dar este o initiativa pe care a acceptat-o si candidatul Victor Ponta si, cel mai important, e o initiativa a romanilor din afara partidelor, pe care, spuneam, trebuie sa-i auzim. In cateva zile, voi depune in Parlament aceasta initiativa legislativa! ", anunta Sturzu.

Liderul TSD considera ca PSD ar trebui sa sustina, in Parlament, legea votului prin corespondenta sau a votului electronic.

"Din nou, nu e vorba de o initiativa PSD, dar daca PSD isi poate spala cu ceva obrazul, dupa 16 noiembrie, ar trebui sa fie principalul promotor al unei asemenea initiative. Si nu e vorba de imaginea PSD aici: s-a dovedit ca Romania tanara e dispusa sa stea in frig cate 10 ore, ca sa voteze. Ce-ar fi sa-i mijlocim, cum spuneam, accesul? Acestea sunt doar trei idei pe care le-am cules din jurul meu. Nu sunt proiecte de lege ingropate prin vreun sertar al comisiilor parlamentare, nu sunt initiative de partid. Dar sunt trei probleme, mari, ale romanilor. Ele reflecta o atitudine pe care stanga in care eu cred trebuie sa o adopte", sustine Mihai Sturzu.

"In aceasta infrangere exista si o victorie"

El mai arata ca PSD, care tocmai a pierdut alegerile prezidentiale, a pierdut nu fiindca adversarul a fost mai bun, "ci fiindca la urne au aparut, de nicaieri, milioane de romani care au nevoie de o schimbare". "Ce i-a adus la urne? Eu cred ca, in esenta, i-a adus o dorinta de schimbare a tuturor obiceiurilor politice din ultimii ani, o dorinta de a fi reprezentati mai mult de politica decat au fost pana acum, o dorinta de a nu mai fi deranjati de scandalul politic omniprezent in ultimii 10-15-25 de ani", considera Sturzu.

Potrivit deputatului PSD, in aceasta infrangere exista si o victorie, pentru ca Romania tanara, educata, cu venituri peste medie, urbana e interesata de politica si e dispusa sa mearga la urne.

Sturzu mai marturiseste, in scrisoarea difuzata miercuri, ca a decontat in PSD toata dragostea pe care a primit-o de la publicul Hi-Q.

"Sunt Mihai Sturzu de la Tineretul Social-Democrat, fost Mihai Sturzu de la Hi-Q. (...) Pe undeva, am decontat, in PSD, toata dragostea pe care am primit-o de la publicul Hi-Q, in toti cei 18 ani cat am fost impreuna in trupa. Dar nu-mi pare rau deloc. Cred ca exista o vreme pentru orice. (...) Cui si de ce spun toate aceste lucruri? Le spun colegilor de partid, dar le spun si alegatorilor.

Si le mai spun asta si prietenilor mei, din lumea reala, cea in care politica este inca privita ca un lucru rau, ca o sursa de coruptie si ca o povara pentru societate. (...) PSD-ul are o serie intreaga de probleme interne, incepand cu prezenta coruptilor in primele esaloane, dar ele ne privesc in primul rand pe noi, membrii de partid. Sa nu uitam, insa, de lucrurile asupra carora societatea romaneasca, si in primul rand Romania tanara, neinregimentata, are ceea ce se poate numi un consens. Construind pe acest consens vom fi si mai mult decat suntem", conchide liderul TSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Mihai Sturzu diaspora prezidentiale, #Mihai Sturzu lege infiintare partide, #Banicioiu guvernare , #PSD