Comunismul este cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne - sondaj

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 13:05
6554 citiri
Comunismul este cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne - sondaj
Foto: Arhiva

Cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne este comunismul, urmat de regimul lui Ion Iliescu, sunt de parere cititorii Ziare.com, care, in perioada 30.09 - 05.10 au raspuns unui sondaj realizat pe aceasta tema.

Astfel dintre cele 2.850 de voturi exprimate, 42,67 la suta sunt favorabile afirmatiei potrivit careia perioada comunista a fost cel mai mare rau abatut asupra Romaniei, 29,02 la suta sunt de parere ca regimul iliescian este un rau mai mare, in timp ce criza economica se afla pe locul trei, cu 17,12 la suta din voturi.

Al Doilea Razboi Mondial a fost cel mai mare rau in viziunea a 9,23 la suta, cutremurul din 1977 a fost votat de 1,26 la suta, iar Primul Razboi Mondial a fost cel mai mare rau pentru Romania moderna pentru 0,49 la suta dintre cititorii Ziare.com.

Considerata o insula a latinitatii sau ultima poarta a crestinatatii, Romania in epoca istorica moderna a trecut prin aspre si dese furci caudine, conform unui destin parca mai zbuciumat decat oricand.

Actor pe o scena a lumii, ea insasi tulburata de evenimente cruciale pentru umanitate, tara noastra a avut de infruntat, si continua s-o faca, examene deosebit de dramatice, cu repercusiuni pe masura.

Odata cu abdicarea regelui Mihai I, la sfarsitul lui 1947, comunismul, cea mai cumplita pagina din istoria poporului, isi intra pe deplin in blestematu-i rol. Romania, deja secatuita de cele doua campanii din est si vest ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, intra sub gheara sovietica, cea care avea s-o exploateze nemilos vreme de mai multe decenii. Zeci de mii de oameni au fost inchisi din motive politice, economice s.a.m.d.

Care este cel mai mare rau abatut asupra Romaniei moderne? - Sondaj Ziare.com

Abuzuri de tot felul: asasinate, torturi aplicate mai ales opozantilor politici intregesc tabloul sumbru reprezentat de oranduirea "celor mai inalte culmi ale omenirii".

Crimele comise de regimul rosu sunt multiple: abandonarea intereselor nationale prin servilism total in relatiile cu URSS; Anihilarea statului de drept; Distrugerea partidelor politice; Sovietizarea fortata; Exterminarea sociala (lichidare fizica, deportare, intemnitare, munca fortata- numar de victime cuprins intre 500.000 si 2 milioane); Desfiintarea patrimoniului istoric; Masacrarea cetatenilor din ordinul lui Ceausescu in timpul Revolutiei din 1989.

M.M.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sondaj comunism, #rau romania moderna, #sondaj ziare com, #iliescu sondaj , #comunism