Ziare.com

Cum a castigat Ceausescu un miliard de marci din vanzarea sasilor

Marti, 04 Mai 2010, ora 11:33

   

Cum a castigat Ceausescu un miliard de marci din vanzarea sasilor
Fost deputat CDU (crestin-democrati), doctorul in stiinte juridice Heinz Guenther Huesch, povesteste cum, intre anii 1968-1989, a negociat cu regimul comunist din Romania "vanzarea" a peste 200.000 de etnici germani.

La inceput, Romania nu a acceptat decat bani pesin, inregistrarile platilor cash fiind facute de Dr Ewald Garlepp, avocat si notar la Stuttgart, a carui sarcina era aceea de a-l introduce pe Huesch la partenerii romani de negocieri. Mai tarziu, platile s-au efectuat prin cec-uri iar si mai tarziu prin transfer, scrie ziarul german Siebenbuergische Zeitung, citat de Agerpres si preluat de Romania Libera.

In negocierile cu Romania era vorba in esenta de doua aspecte. Pe de o parte, Romania trebuia sa se oblige sa lase sa plece in Germania un anumit numar de etnici germani intr-o anumita perioada de timp.

In al doilea rand, partea germana trebuia sa se oblige ca va plati Romaniei o anumita suma pentru fiecare german plecat.

11 ore de negocieri pentru o persoana

Conform lui Huesch, numarul de runde de negocieri purtate de el depaseste 1.000, aceasta daca sunt socotite si cele neoficiale, care aveau loc cu interpretul, in germana, de obicei in preziua negocierilor oficiale. Nu exista nicaieri in vreun acord vreo mentiune de tipul: "Tratat intre RFG si RSR", ci doar numele personal al lui Huesch sau expresia abstracta "partea germana-partea romana".

De la prima runda de negocieri era clar ca partea romana vroia bani, pentru fiecare aprobare de plecare trebuind platit, in functie de categorii: muncitori simpli, muncitori calificati, persoane cu studii sau pensionari, sumele fiind si ele diferite.

De la inceput, partea romana a cerut un avans in valoare de 200.000 de marci germane, ceea ce era mult pe atunci. La deosebiri mari de pareri s-a ajuns in ce priveste clasificarea. Un muncitor agricol care a condus un tractor era din punct de vedere al romanilor deja un specialist. Cea mai lunga negociere a durat, isi aminteste Huesch, 11 ore pentru o persoana.

Inmanarea banilor nu se facea niciodata in Romania, ci la Paris, Viena, Roma, Stockholm sau Copenhaga. Se platea cu bancnote de 1.000 de marci care, intr-o discutie comuna, la banca Commerzbank, vizavi de biroul de avocatura Huesch, erau numarati, pusi in plic si sigilati cu sigiliul bancii. Apoi, Huesch isi punea sigiliul de avocat, bancnotele fiind astfel inmanate in plicuri.

Fiecare bancnota de 1.000 de marci era notata dupa numarul de serie iar lista era data comanditarului, adica guvernul federal. Suma platita Romaniei intre 1968 si 1989 este estimata de autorul articolului, in urma studiilor din arhivele politice ale Ministerului german de Externe, la peste un miliard de marci germane.

Citeste mai multe despre Nicolae Ceausescu vanzare sasi Ceausescu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5704 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
53 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ACUMA INTELEGETI DE CE FRATELE LUI CEAUSESCU A FOST GASIT SPINZURAT

Sumele alea de bani trebuiau sa ajunga la cineva care ...cu voia Dvs ...nu stiu cine e.

 

Poate nu ai citit articolul, este vorba de perioada 1968-1989, nu doar de decembrie 1989

Si sa-mi fie cu iertare, crezi ca RO avea doar acesti bani de la RFG?
Am citit articolul in original, daca la inceput (in 1968) cereau bani dupa statutul persoanei, din 1983 au cerut 7800 DM, in 1989 erau 895qa DM pe caciula de svab sau sas.
"Aus einer Akte vom Mai 1983 geht hervor, dass einheitlich 7800 DM pro Aussiedler gezahlt wurden. In der letzten Abrechnung vom August 1989 wurden 8950 DM pro Person unabhängig vom Status gezahlt."

Ai dreptate...

numai ca la el s-a adunat...smantana

Gianina Cărbunariu, 1977 in Piatra Neamt geboren, hat darüber das Theaterstück "Sold out“ ("Ausverkauft“) geschrieben,

das am 5. Mai an den Münchner Kammerspielen Premiere feiert."
Interesant: doamna Carbunariu (poate e cunoscuta in tara, habar nu am) a scris o piesa de teatru pe aceasta tema, piesa "Sold out"="Ausverkauft“=ceva gen: am vandut tot, nu mai avem marfa) care va avea maine premiera in München.

Detaliu neluat in calcul de alogenii cei răi din fire

Departe de mine ideea de a lua apărarea unui dictator comunist sau a sistemului comunist !
Dacă in Occident se plăteau sume IMENSE pentru școlarizare, regimul comunist oferea invățămant gratuit la toate nivelurile. Mi se pare firesc ca atunci cand unul dintre noi părăsește comunitatea pentru a trăi și căștiga in străinătate să-și plătească partea primită.
Ceea ce voi nu știți sau nu vreți să scrieți este că inșiși romanii care plecau legal din țară aveau obligația de a plăti o taxă care se referea indirect la studiile obținute gratuit in Romania, mai ales dacă absolvise o facultate consideră bună.
Consider că cele 8000 DM erau doar o sumă simbolică in comparație cu investițiile statului / comunității in persona care decidea să părăsească țara. In Occident plăteau părinții, dar aici plăteam TOȚI pentru școlarizarea copiilor și tinerilor.

@Kanata

OK scoala costa bani da nu uita ca aproape totii sasi si svabii erau " capatuiti " si aveau casa si masa cu acte in regula ca in zonele unde au trait exista carte funciara .
Tu crezi ca ei au luat pamintul si terenurile lor cu ei in Valiza sau cladirile ? Mie personal mi-a dat statul Roman pe o casa in Centrul Brasovului 40.000 de lei cind o puteam vinde cu 500.000 da nu aveam voie.Si trebuia sa parasesc Romania neaparat cu Avionul nu cu trenul care era de 10 ori mai ieftin ca sa ramina bani tot in Ro .Si acum vi tu sa-mi spui ca scoala costa bani ! Punem cap la cap socoteala sa vedem ca cu ce mi-au furat comunistii puteam face facultatea la Oxford.Esti cumva din gasca lui Vadim ?

baiat destept ceusescu

nu putea vinde si pe bozgori ungariei si tigani indiei,azi romania era o tara libera si curata

 

Nu uita ca nemtii si bozgorii(cum le zici tu) ne-au civilizatie...si pe unde au fost se si vede

cu tiganii...acolo iti dau dreptate

erata : ne-au adus...

scuze

i-ati uitat pe evrei

si ei au fost vanduti ca sasii, la bucata

Ungurene, lasă-ne cu minciunile ancestrale !

Cine a emis minciuna că acesti invadatori ne-au civilizat ? Cine crede că in Transilvania au venit nemți civilizați se inșeală total ! Cine și-ar fi părăsit țara să vină intr-o zonă străină și "nepopulată" cum o numesc ungurii ? Vă dau o idee : țăranii foarte săraci, criminalii și talharii care doreau să scape de rigorile legilor locale. Dintre nobili, documentele o dovedesc, au venit cei exilați, cei care au asasinat persoane din anturajul conducătorilor, cei sărăciți, mercenarii, cei care se temeau de furia nobililor conducători, etc - aceștia au fost o mană de oameni.
Ungurii - voi chiar puneți botul la orice minciună străină ? Știți cum arătau ungurii cand au venit aici ? Era singurul popor care nu pusese o sămanță in pamant ! Trăiau numai din vanătoare, pescuit și jaf - jaful fiind indeletnicirea de bază a steparilor mongoli. Cele 3 cronici "maghiare" scrise de străini (Anonimul și Simon din Keza) mentionează clar cei 100 ani de jafuri după ocuparea Pannoniei. Iată ce scria călugărul german Rugerus despre contemporanii săi unguri in Reginonis Chronicon 889 : "Ungurii sint cei mai feroce si cei mai cruzi, chiar mai mult decit fiarele salbatice… Ungurii nu trăiesc ca oamenii, ci ca fiarele sălbatice; ei mănanca carne crudă, beau sange și mănancă, ca medicament, inima prizonierilor lor; nu cunosc mila si nici un bun simtamint nu le misca inima."
Leonhard Boehm ne spune despre ei : "…germanii, slavii si rominii au obisnuit pe vecinii lor unguri sa aibe un domiciliu stabil; i-au indemnat sa se casatoreasca si sa aibe ocupatii pasnice; agricultura si vinaritul, - desi a trecut mult timp pina ungurii au fost capabili sa minuiasca plugul."
Impăratul bizantin Leon VI Filosoful (886 - 912), aliindu-se cu ungurii contra bulgarilor, a scris in "Tactici" : "Triburile maghiare sint perfide, deciziile lor sint schimbatoare, ei nu cauta prietenia si nu trebuie avuta incredere in ei."
Episcopul german Otto von Freising, scria in 1147 despre ungurii din Panonia : "Intr-adevar, cineva poate acuza destinul sau mai bine sa admire rabdarea lui Dumnezeu pentru ca a dat o tara asa de frumoasa ungurilor, oameni hidosi cu ochi adinciti, scunzi, barbari si salbatici in manierele lor si limba, asta pentru a nu-i numi monstri umani…"
In 1241, autorul lucrarii "Planctus destructionis Hungariae per Tartaros" ne lasa si el peste secole impresiile sale despre unguri si astfel aflam :"ticalosi, sperjuri, hoti, oameni care violau vaduvele si-i jefuiau pe orfani, asupritori ai saracilor, dispretuitori de legi"
Primul ministru al Austriei, contele von Fickelmont scria in 1852 : "Ei ar fi meritat admiratia noastra mult mai mult daca ar fi fost capabili sa inteleaga ca pozitia pe care au obtinut-o este provizorie si intr-o buna zi va trebui abandonata deoarece ei au ramas inferiori celorlalte popoare ce-i inconjoara."
Ei inșiși fiind sălbatici, puteau să-i civilizeze pe romani ?

Kanata

ceea ce spui tu aici sunt vorbe...daca vrei ceva concret...vino sa vezi orasele din Transilvania sau viziteaza Budapesta...si dupa aceea vorbim

@ GAIA : pseudonimul tău nu este intamplător

Ce să văd in orașele transilvănene ? Orașele din regat nu au așteptat să vină ungurenii pentru a construi cetăți, palate, clădiri mari, moderne și frumoase !
Este evident că ceea ce scrii tu sunt vorbe, eu am venit cu ISTORIA documentată ! Fă-o și tu dacă te duce mintea și dacă ai cu ce !!
Să-ți mai scriu ceva ce nu vă invață parinții și nici școala : In cei 1000 ani de ocupație, ungurii au SUPT la greu din teritoriile ocupate ! Acesta este un fapt istoric și face parte din realitatea documentată. Ungaria ar fi trebuit să arate ca Parisul sau Viena la cat a supt din zonele ocupate. A trebuit să fiți ocupați de austrieci pentru a vă asana mlaștinile Tisei in 1799, căci voi...lenea, jaful și minciuna ! Romanii au făcut ce vezi tu in Transilvania !
Istoricul american Milton G. Lehrer ne spune despre "darul" primordial al ungurilor (FURTUL) in lucrarea sa "Ardealul pamint rominesc" la pagina 386 : "Ungurii si-au gasit, in sfirsit, adevaratii tovarasi de idei : pe nazistii de la Berlin, gratie carora au putut PRADA netulburati pe toti vecinii lor, pe iugoslavi, pe romani si pe cehi".
La pag. 295 din cartea lui Mihai Stratulat intitulaă "Revizionismul și neorevizionismul ungar" putem citi : "Ocupantul acaparase bazinele Baia Mare - Cavnic - Strimba si Rodna Veche, unde existau 8 exploatari miniere, o uzina metalurgica pentru metale neferoase, 2 instalatii de afinare electrolitica si de analiza a metalelor nobile. Romania pierdea 30% din productia sa de aur (in cantitate de 4.467 kg in 1939) si 66% din productia de argint (22.080 kg in 1939).
Ajunsi stapini pe bazinul Baia Mare - Cavnic, ungurii au trecut la nemiloasa exploatare a bogatiilor subsolului romanesc. In perimetrul respectiv, productia anului 1940 era de : 1.976 kg aur fin, 17.852 kg argint, 271 tone cupru si 4.945 tone plumb. Intensificind extractia, ungurii au JEFUIT, in intervalul 1940-1944, 10.346 kg aur fin, deci o medie de 2.586 kg/an; 88.096 kg argint (22.024 kg/an); 2.608 tone cupru (652 tone/an); 71.122 tone plumb (17.750 tone/an). Valoarea celor 10.346 kg aur fin se ridica la 228.360.704 lei, iar a celor 88.096 kg argint la 163.509.000 lei."
Așa cum vezi, EU vin cu ARGUMENTE, iar tu DOAR cu VORBE, VORBE, VORBE !!!! Că așa e la voi, dar știți să țipați și mințiți ca-n stepă !
Grăbește-te la propria-vă valoare : 1 !!

Kanata

In primul rind,sa lamurim lucrurile,sunt roman 100%...si port tricolorul in suflet nu in poze ...nu jignesc...si cel mai important ,traiesc in anul 2010...ceea ce la tine nu se vede.Iar cu toate copy paste-urile ale care le postezi nu faci altceva decit sa inveniezi,la fel cum face CVT.

Istetzule !

Nevasta-mea imi spune mai tot timpul : "Doamne dar rai mai suntem noi romanii"! (traim din anii 1980 in Canada dar suntem uneori impulsivi si rai ca orice "bun roman"). Asa si tu, istetzule, poate cu rromii ai dreptate (desi s-ar putea sa cam depopulezi "regatul"). Cu ungurii e o alta "palarie" ,si noi si ei am fost crescutzi sa ne uram unii pe altzii,desi si asta e o prostie,in afara nationalismului nu poti sa reprosezi prea mult ungurilor, iar noi, suntem la fel de rai in cerul gurii pe problema nationala. Acolo unde gresesti si tu si a gresit si geniul Olteniei e treaba cu nemtzii! Nu va dati seama ce pierdere imensa pt. tzara este plecarea lor in Germania.Este ca si cum din stupina omori toate reginele. Pingelica ar fi trebuit nu sa ceara bani pt. germani ca sa-i lase sa plece ci sa le dea el bani ca sa stea si sa plece el "dreak" in Guineea Diksau (ca asa o numea el)!!!

Neutru, foarte bine punctat!

Felicitari.

cibotarule,

daca tiganii ar fi fost vanduti, tu acum ai fi in India :)

Ungurene, varsă-ți veninul pe forumuri ungurești, te rog ! Ia-ți și fartații !

Ungurene, pană una alta, voi ați venit din Asia și nu noi cum in mod insultător iți verși veninul aici ! Știm că ne numiți cu ură "țigani", dar comportamentul vostru dovedește fără tăgadă originea vostră asiatică. Ai avut curiozitatea să-ți cunoști frații lăsați acasă ? Trăiesc și azi așa cum trăiau acum 4000 ani. Cine pe cine a civilizat ? Lasă-ne pe noi cu oile noastre și vezi-ți de caprele tale !
Ciubotaru are dreptate ! Trebuia să vă alunge din Romania căci sunteți o plagă oriunde trăiți : Romania, Slovacia, Serbia, fără a mai scrie despre atitudinea vostră in mijlocul occidentalilor : intriganți, răi, mincinoși, neserioși, etc.
Nu crezi că avem dreptul să fim cum dorim in țara NOASTRĂ, chiar și "țigani" ?

Katana,

nu stiu care dintre noi doi varsa mai mult venin pe forum. I-am raspuns lui ciubotaru mai mult in gluma pentru ca a folosit cuvantul "b...". Du-te la medic ca esti bolnav, omule.

Sunteti romani asa ca ocoliti adevarul

Acele sume nu au fost o jumulire a celor care pleaca.A fost o lege prin care statul roman i-si recupera cheltuelile de educatie a celui care pleaca.Pentruca in oricare tara din lume invatamantul superior se plateste anual sau semestrial.Faptul ca pentru un medic sau un dentist germania platea 5000 marci(2000 dolari la acea vreme) nu reprezenta nici taxa de studii pe un an in RFG.Le bine acum cand pleaca din tara cca 2000 de medici si poate tit atatia dentistimsi nu se recupereaza nimic.Sa traiti bine fara sa va ganditi la ce ramane Romaniei.Cine e om cinstit si stie nu era vorba de vanzare de oameni.

@Cantemir

Pacat de numele care ti la-i ales e prea istoric pt.tine .
Pe vremea accea nu se plateau deloc taxe la facultatiile in Germania .numai de 4 ani incoace se plateste ca. 1000 euro pe an la facultatiile in germania .Documenteazate mai bine pina nu afirmi prostii. Si pentru tine crezi ca sasii si-au taiat paminturile ca pe felia de Tort si le-au luat cu ei in rucsac in Germania ? Au ramas la trintori de comunisti care nu aveau nimic si dupa 1990 le-au impartit intre ei parvenitii care au venit in Ardeal din alte tinuturi unde nu era carte funciara .Documenteazate si dupa accea scrie pe forum

ciobotaru sau ciobanu nu stiu care ii mai corect

numarul unu la mina vad ca nu ai fost in vecini.....deci faptul ca crezi ca romanul face ceva ii fals.......20 de ani si nimic, zero, nul, 0!!!...ungurii mai putin, cu mai putine resure au facut mai mult ca romanul, punct!!!......cit despre constructii etc sa nu mai vorbim!! romanul a distrus mai ales dupa 89 dar construit ba!...eu in schimb am trait in Ardeal cind a fost sub autonomie maghiara si multi romani sau mutat din celalte parti aici ca era occidentul ptr ei! exact asa cum merg acum in spania, germania, italia, ungaria etc.....daca in romania era asa de bine cum spui tu atunci venea ungurul, neamtul, englezul, spaniolul sa lucreze in romania!!!....

mai demult cineva a spus ca problema romaniei este ca e plina de romani!.....si din pacate omul a avut si are dreptate!!..

acum istorie tu sustii stramosii tai......care?..dacii?....Decebal se intoarce in mormint cind vede ce a-ti facut pe meleagurile lui!! Dacii au fost bogati, agricultori, luptatori, politicieni intelepti.....iar romanul de azi numai aia nu ii.......deci las-o mai moale cu istoria!

UNDE NE SUNT NEGOCIATORII DE ALTADATA?

Auziti, dragilor, "11 ore de negociere" pentru "vanzarea" unui om? M-ar interesa al naibii, numele lui?! Poate da cineva "o adresa"? Iar noi, dupa ritul ilician, am dat fara negocieri, INDEPENDENTA Romaniei! Petro, Alro Slatina, Petromidia, Arpechim, Apele si Tutunul, fabricile de armament, padurile, castele, munti....Si cate vor mai urma! primarul "bordura" asteapta semnalul sa dea filonul de neferoase, in proportie de 80%, unor canadieni cu nume de "gold"! Acelasi mai asteapta sa desfiinteze procentul pro-romanesc de 51% din Electronucleara! Sa vedem cui va da petrolul castigat la haga? Dupa germani astept evreii sa ne spuna cat au platit pentru fiecare etnic, si evident, importanta lui pe lista de preturi?! Iar la final, poate CNSAS-ul ne va spune cine a condusa negocierile din partea Romaniei, cine cunoastea conturile in care erau depusi acesti bani si ce au ajuns ei astazi, dupa casapirea familiei lui ceasca? Succes mass-medienilor de ancheta!

 

Nu era vorba de vanzarea unui om, ci de cea mai lunga negociere in cei 20 si de ani de negocieri!

Daca vrei sa stii cine negocia din partea regimului ceasca, voiala. Nu mai traduc, intelegi un cuvant...
"Hüsch hatte nie Zweifel daran, dass alle seine rumänischen Verhandlungspartner Securitate-Leute waren. Er hatte nie einen Rumäniendeutschen unter seinen Verhandlungspartnern, auch nicht unter den Dolmetschern.
In Bukarest versuchte Rumänien alles, Dr. Hüsch zu kompromittieren. Provokateure wollten ihn dazu bringen, Geld schwarz zu tauschen. Prostituierte versuchten, zu ihm Kontakt zu bekommen. Er wurde abgehört. Aber alle Versuche schlugen fehl."
Apropo: sa mai traduca si ziare com, are o gramada de Leca in ograda;)

DRAGULUI FEHER,

Contextul este vanzarea germanilor, iar paragraful 6 spune clar ca a negociat pentru "vanzarea" unei persoane, 11 ore. Vanzare o numesc eu pentru ca in fapt asta a fost! Si in cazul germanilor si in cel al evreilor! Germanii isi doreau "sclavi" germani cu sange proaspat iar evreii erau in competitie cu nasterile fara control ale arabilor. In cazul lor, rabinul Mozes era deschizatorul de drumuri la curtea lui ceasca. Volumul "Orizonturi rosii" a lui Pacepa vorbeste foarte clar despre aceste contracte de vanzare-cumparare. Doar ca el vorbea de alte sume! El ii stie sigur pe toti dar cine-l va convinge sa le si declare, cand la randul sau a trait bine din comisionul sau?! Regret dar nu cunosc limba germana. O zi placuta!

Parerea, trebuie sa intelegi ca se poate gresi la traduceri...

Eu am citit originalul, acolo nu era vorba de o persoana! Si da, stapanesc perfect germana.
Tu nu trebuie sa stii, nemtii nu traduc cuvantul "Securitate", vezi si azi textul german in care trimisul Germaniei spune ca ei stiu ca partea romana avea doar securisti la convorbiri.

Domnule I.E Fehrer

Nemtii nu traduc cuvantul securitate. Vreau doar sa stiu ce inseamna in romaneste cuvantul Sieherheist ? Poate nu l-am scris corect,Dar stiti despre ce e vorba.

Sicherheitsdienst / Geheime Staatspolizei / Staatssicherheit

...că doar nu romanii au inventat Securitatea, nu-i așa ?

Ceausescu a fost un mason (zidar) bun! Chiar si mafia sa stiti ca este o gradinita pe langa Francmasonerie! FMI l-a facut mason malefic si presedinte nociv pe Basescu.

Loja din care a facut parte chiar si Ceausescu este celebra loja italiana Propaganda Due. El a fost sustinut atata timp cat a facut jocurile francmasoneriei in Romania. In 1988, Ceausescu a avut senzatia ca este suficient de puternic si ca poate sa se opuna lojilor francmasonice din care facea parte. Si a angrenat un proces destul de dur pentru poporul roman, prin care el urmarea sa inapoieze intreaga datorie pe care romanii o aveau de la bancile mondiale francmasonice. Fondul Monetar International este o asemenea banca. Si chiar a reusit intr-adevar sa inapoieze, dar prin aceasta a deranjat foarte tare pe sefii francmasoni mondiali. Pentru ca el dadea un exemplu pe care francmasonii il considerau a fi rau. In felul acesta si alte popoare puteau deveni independente, nu mai depindeau de Fondul Monetar International. Si atunci el a fost condamnat la moarte, iar printre cei care au realizat aceasta asasinare a lui s-au aflat mai multi francmasoni.

 

Mai baiete, de obicei nu-ti raspund si nici nu te citesc, tu esti...sf, ca sa ma exprim decent

Nici tu si nici ceasca nu erau importanti. Cand americanii si rusii au hotarat sa darame sandramaua comunista (Gorbi a inteles ca erau falimentari de la Berlinul de Est pana la Moscova) numele lui ceasca erau numarate.
Doar cei ca tine mai cred ca toate statele comuniste deschid granitele si RO a lui ceasca ramane o insula in Europa.
Hai pa, te-am bagat destul in seama;)

Raspuns - Cititul e cool!"..."Sa citesti este usor, sa intelegi este mai greu".

Ei au creat sclavagismul, feudalismul, marxismul, nazismul, comunismul sau terorismul si adeseori au facut razboaie si finantau ambele tabere, pentru a obtine beneficii financiare apoi din intregul carnagiu care rezulta. Dar sa stiti ca totusi aceasta putere a francmasonilor se bazeaza in primul rand pe controlul mass-media. Daca pentru o singura zi acest control ar cadea puterea lor pentru intreaga planeta ar fi teribil amenintata. Si multe adevaruri pe care ei nu vor ca oamenii sa le cunoasca in masa ar putea fi astfel cunoscute si ar zgudui pe multi oameni. Si situatia este la fel si in mass-media din Occident. Cred ca v-ar ajuta mult sa vizionati filmul care a fost facut de BBC, cu spirit de obiectivitate si care se numeste “In interiorul fratiei" (Inside the Brotherhood, 6 episoade). Vizionarea lui este zguduitoare, va spun de pe acum si totodata foarte palpitanta. Decat sa vedeti filme de groaza care sunt ireale, mai bine vedeti filme de groaza care sunt reale. La fel si filmul lui David Summers despre cea de a cincea forta. Este de asemenea un film foarte palpitant si care arata si dedesubturile secrete legate de asa-zisa secta sinucigasa din Guiana Jones, locul in care au murit 1000 de oameni, fiind in realitate otraviti pentru ca se pare că in spatele acestei situatii s-a aflat un experiment CIA.

SUNT TIPUL REVELATIILOR

Trebuie sa ne transformam viata intr-o opera de arta. Valoarea ne evalueaza:) La 33 de ani, am trei mandrii: Trecutul, prezentul si viitorul. De fapt nimeni nu ma intrece in teorie. Ma mandresc cu o intelegere corecta. Nu exista nimeni cu o asemenea gandire clara in Romania, Europa sau in Lume. Masonii, presedintii, spiritualistii, filozofii nu au o interpretare corecta a adevarului. Am o profunda intelegere teoretica a lumii care-mi permite sa vad, sa aud, si sa le stiu pe toate. Stiu mai multe decat vorbesc. Sunt ca oceanul, nimeni nu are putere asupra lui. Puterea oceanului este impunatoare, poate sa fie superfect de calm si frumos ...dar odata ce devine suparat, el poate sa fie mai ingrozitor decat un leu salbatic.

etc

eu cred ca tu mai mult scrii decit citesti!!!!......dovada timpeniile pe care le scrii

@ETC

Cititul e cul, si eu te citesc fiindca ma amuz. Vrei sa pari ca stii tot, ca esti pe deasupra tuturor, ca noi nu stim nimic. Cred ca esti mai degraba tanar decat unu´ din generatia care a trait ceausimul, si in Internet ai gasit tot felul de informatii conspirationiste, si deasemeni am vazut pe tarabe in Bucureti multe cartulii care spun "adevarul" despre masonerie, Ceausescu, etc. Subestimezi masoneria daca iti imaginezi ca anlafabeti ca Ceausescu participau la intrunirile Lojei. Da, ai dreptate, imortant nu este cat citesti ci ce citesti si ce intelegi din ceea ce citesti:)

DRAGEI KVINNA,

Masoneria a fost readusa pe prima pagina, acum un an sau doi de Regina Angliei, public, pe ecranele lumii, cand si-a primit nepotul cel mare in ea! Loja cea mai veche din lume, a Jartierei, isi are sediul la Londra si are aproape 1.000 de ani. Din ea fac parte 100 de oameni! Ia ghici cine sunt ei si ce rol au in viata globului? Cat despre conspiratie, colega, psihologia spune ca il deti si pe Yng si pe Yang, in acelasi timp! Ce crezi ca fac ei cand relatiile sunt fundamentate pe PUTERE? Deci, puteam sa ironizam teoriile conspiratiei cand mass-media era majoritar, intr-o singura mana: a lor! Asa se si aparau, razandu-ne in nas si declarandu-ne ***! Dar i-a pierdut d-nul Gates cu al sau internet si motor de cautare! Dincolo de fituici, carti si mass-media, este simplu sa observi cum iti aluneca presul de sub picoare, in acesti 20 de ani, intr-o directie decisa foarte CLAR! Fiti mai atenti ce se petrece cu voi si cu lumea in care traiti! Numai asa veti avea si argumentele in lupta cu cei care rad de voi! O zi placuta!

@parerea

multam de informatii:)
Am mai citit si eu cate ceva despre masonerie, conspiratii, nu pacatuiesc de naivitate. Porblema cu Internetul este ca exista prea multa informatie si amestecata, si este foarte greu s-o rumegi si sa alegi ce trebuie. Adevarul nu ni se dezvaluie niciodata, numai ne fac sa credem ca stim adevarul.

@ parerea

Masoneria are 6000 de ani biblici si fondatotul primei secte masonice a fost Seth (fiul lui Adam)

@ETC: "Seth (fiul lui Adam)"

Dupa cum povesteste iudaismul, Seth ar fi fost al treilea fiu al lui Adam, dar scrierile egiptene spun altceva. Vezi legenda lui Osiris si Seth:)
Masoneria e si ea destul de complexa si nu numai ceea ce se vede, sau lasa sa se vada.

hahahaha te inteleg !!!

creierul uman produce multa suferinta!!hahahaha!!!

creierul uman e daruit constructiei

de un impuls primordial evolutiv,dar tu sti asta sau cofunzi fraternitatea constructuare originala baza oricarei forme de viata cu zidari de colibe!!!hahaha,deh vere creierul este vinovat

hahahahaha vere

in asta cu creierasul ai dreptate,e mare bulibaseala in creierul tau.ne ametesti cu zborurile astea in zig-zag.

ca creierul lui kvinna

care o pacaleste biata fatuca!!ba o face sa creada cai darvinista ba crestina,da tot in limita patimilor o tine limitata,ba depresiva ba super dotata mental ba mitomana cu ea ansusi,i se anvarte turturica mai ceva ca moara lui don quihote!!!!!si rezultatul tot popa o sai cante la vremea lui!!!!

Care-i problema

daca ar sti romanul pt cat a fost vandut in 2003...

 

...

daca te referi la adereare la ue, pot sa spun eu: semanat hirtie alba ( continutul sa hotarit dupa semnatura, fara roman defata) ca o sa indeplineasca toate sarcinile care l-i se inpune de catre tarile ue.

au hotarat ei ce-au vrut pe spatele nostru,

dar in final s-au ales si cu o infuzie serioasa de infractori nomazi. Numai si pentru asta, putem spune ca a meritat...

dottore

s-au ales cu infractori nomazi dupa ce s-au deschis granitele in '89. Vinzarea sasilor si a svabilor a fost o pirdere mare pentru Romania - pierdere de capital uman.

...

Iar suma ptr fiecare cetatean care vrea sa renunta la cetatenia romana (ceea ce si astazi se incaseaza), cit o fi aia de mare? Pensiile platite de nemti ptr anii lucrati in romania! Nu mai vorbim de casele, satele lasate de-a moaca!
Bisericile, cimitirele intretinute de germania! Astea sint tot cistig ptr romania. Transformarea satelor sasesti prin sate tiganesti, este de asemenea un progres!!!

 

Si

cat a castigat din vanzarea evreilor? Ca si evreii erau vanduti Israelului si nu puteau pleca din Israel daca ar fi dorit, probabil trebuia sa amortizeze sau sa inapoieze banii platiti pentru ei. Asta stiu, dar nu cunosc detaliile "contractului".

 

Kvinei

Detaliile ?Trebuiau sa restituie costurile(o parte) educatiei,cei cu studii superioare.daca voiau sa plece.Asta e.Daca nu era cinstit,inseamna ca e cinstit acum cand Romania ii scoleste le da burse si camine,ei mai fac si greve,,iar neamtul,francezul englezul ii primeste gata fabricati.In SUA un examen la doctorat cu taxe cu tot costa cca.100.000 dolari.Ieftin nu ?

O comparatie nu ar strica...

O comparatie nu ar strica . Ma gandesc la comisiile germano-sovietice din anii 1940-1941 , care hotarau care germani se repatriaza ,din Bucovina de exemplu.O asemenea comisie apare si in filmul "Katyn".
Asta pentru a pune lucrurile intr-o perspectiva istorica ...

 

DRAGEI ANETA,

Ridic palaria, colega! Dupa declaratiile Presedintelui interimar al Moldovei, Domnul Mihai Ghimpu, ne apropiem, incet si sigur de negocierea FINALA dintre romani si cei doi CALAI ai Europei, Rusia si Germania! Tot ce sper este ca, de aceasta data, Domnul Presedinte Traian Basescu sa puna la dispozitia romanilor, cea mai tare echipa de NEGOCIATORI! Asemanatoare daca nu aceeasi, cu cazul despre care vorbim astazi! Eu le doresc ambilor presedinti ai romanilor, sa dea cu ADEVARUL romanesc de obrazul celor doi, cerand despagubirile reale, la pretul zilei, pentru distrugerea Romaniei si jaful resurselor ei, din care si-au intretinut razboiul nazist si comunist! Noi cerem bani FMI-ului cand avem o avere de recuperat? Vedeti de ce ne-a fost asezat Ilici in frunte? Sa nu cerem nimanui nimic, NICIODATA! Numai noi sa platim, SI ASTAZI! Dupa ce am ingropat campurile cu oase, dupa ce ni s-a pradat petrolul, gazele si celelalte resurse, dupa ce am umplut lagarele lui Stalin, dupa ce ni s-a rupt trupul tarii de Ardeal si Basarabia, ne-au declarat perdantii razboiului si am fost oferiti lui Stalin! Gratis! Pentru a trece el calare pe firmele infiintare de nazisti! Pana in anii '70, BNR-ul era condus de rusi! Acum, cand venea si randul nostru, s-a dat tonul "reconcilierii", pupat lupul cu mielul! Drept recompensa ne-am ales cu o multitudine de institute, care mai de care mai "independente" de cei 2+1! Interesant jocul Presedintelui Basescu pana la finalul mandatului! Astept sa dea tot ce-i mai bun din romanismul Domniei-Sale, in acest Proiect 3 in 1! O zi placuta!

...

eu nu as vedea pericol din partea rusiei, nu ii baga nimeni cu nimica in seama! fac si ei ce fac sa supravietuiasca, sa-si mentina suveranitatea, atita nimic mai mult. Eu as crede ca ultima lupta o va duce china si americanul, in rest toti sint fara inportanta in lume.

Un calcul simplu

1miliard la 200000 de oameni o medie de 5000 de caciula, nu gasesc ca era exagerat.Nu uitati ca in Romania ,tot ce era educatie era gratuit,nu mai e cazu astazi.Oricum Sasii,mai aveau o speranta,dar noi restul de Romani,care vroiam sa plecam..Singura iesire era trecerea frontierei, care comporta riscurile ei.Citi nu au murit degeaba.Cunosc un caz,cind un baiat, a incercat sa treaca Dunarea,inot,dar a fost vazut de graniceri.Au venit cu o salupa rapida si au infipt harponul in el ca in peste. L-au trimis acasa la familie,la pachet.A lasat in urma lui o femeie cu doi copii.La inceput nimeni nu stia ce s-a intimplat cu el,numai dupa revolutie am aflat adevaru.Cazuri din astea au fost multe,unii ajungeau in Iugoslavia si erau dati inapoi,la schimb pe sare.Unii au fost mai norocosi,au reusit sa treaca de Iugoslavia,circulind numai noaptea,ascunsi pe unde puteau.Ca sa fac o comparatie,in razboi nemtii,cumparau de la oameni mincare,ca aveau bani,restul erau obligati sa fure,pt ca nu aveau bani.Nu gasesc mult un miliard, iar banii astia Ceausescu nu i-a luat cu el,au ramas la unii din noii nostri Guvernanti,de astazi.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor