Academia Catavencu ii da in judecata pe cei 322 de "Ceausesti"

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 17:44
3687 citiri
Academia Catavencu ii da in judecata pe cei 322 de "Ceausesti"

Academia Catavencu da in judecata Parlamentul Romaniei pentru ca, la aproape 20 de ani de cand Ceausescu facea apel la calm cu celebrul "A-looo", cei 322 de "Ceausesti" din Parlament se comporta exact la fel ca defunctul si submineaza economia nationala.

Potrivit celor de la Academia Catavencu, este normal ca profesorii sa aiba salarii mai mari, insa acuza ca "maniera in care li se da majorarea miroase a pomana electorala la capataiul unei economii muribunde".

"Frati romani, in curand se vor implini 20 de ani de cand Ceausescu tinea ultimul discurs "popolului", cu motorul elicopterului deja pornit pe CC. La douazeci de ani de la acel moment, parlamentarii romani, care se tem sa nu fie cumva dati jos la alegeri, se comporta exact ca Ceausescu. Fara ca pe Casa Poporului sa mai fie cazul sa se ambaleze preventiv 469 de elicoptere.

Ceausescu a fost executat si a primit un glonte, printre altele, si pentru subminarea economiei nationale. In momentul de fata, prin ultimele deciziile ceausiste pe care le-au luat, parlamentarii romani ar putea fi incadrati la aceeasi fapta penala. De aceea: Academia Catavencu da in judecata Parlamentul Romaniei pentru subminarea economiei nationale", potrivit unui comunicat remis, marti, Ziare.com.

Parlamentarii de azi sunt copii fidele ale celui mai iubit fiu al neamului, care in 21 decembrie 1989, face apel la calm, cu celebrul "A-looo... a-looo,...tovarasi, stati linistiti la locurili voastre" si apoi isi baga rapid oferta electorala de calmat spiritul revolutionar, mai scriu cei de la Academia Catavencu.

"Doresc sa va informez pe dumneavoastra de o importanta hotarare adoptata in aceasta zi de Comitetul Politic Ezecutiv privind nivelul de trai al oamenilor muncii. Am hotarat in aceasta dimineata ca incepand de la inti ianuare sa majoram in cursul anului vitor retributia minima de la 2000, la 2 200 lei. De aceasta majorare importanta vor beneficia aproape 1 500 de oameni,... (n.r. de emotie a citit gresit) un milion cinci sute de oameni ai muncii.

Tot de la inti ianuare vom majora... (n.r. face o pauza lunga, a uitat ce naiba voia sa mai majoreze, il ajuta Elena Ceausescu care-i sopteste "Alocatia") alocatili pentru copii intre 30 si 50 de lei ceea ce constituie un ajutor puternic pentru circa un... patru milioane patru sute de copii ai patriei noastre.

De asemenea se vor introduce indemnizatii de nastere de 1000 de lei pentru toate femeili cu ca... cu incepere de la primul copil, iar in continuare pentru femeili care nasc doi sau mai multi copii indemnizatia la nastere va fi de 2000 de lei, ceea ce constituie de asemenea un puternic stimulent si ajutor pentru mamele... pentru femeile patriei noastre. Am hotarat sa majoram pensiili minime, de la 800 la 900 lei. De asemenea, am hotarat ca pensia de urmas sa fie majorata cu 100 de lei", spunea atunci Ceausescu.

Desi au trecut 20 de ani de atunci, modelul de discurs ceausist este inca la moda printre cei 322, care inspirati de geniul celui mai iubit fiu al neamului, vor in unanimitate, la sfarsit de mandat, ca toti romanii sa traiasca bine, dar, mai intai, profesorii, mai acuza Academia Catavencu.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#Academia Catavencu, #Nicolae Ceausescu, #judecata, #Parlament , #stiri Nicolae Ceausescu
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
"DULCE CA MIEREA ...."a fost GLONŢUL lui Ion Ilici Ilescu dar pen`ce iaca nu mă DUMIRESC !
D
dreptarul
rank 1