Deshumarea lui Ceausescu a adus Romania in prim-plan in presa straina

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 13:24
6597 citiri
Deshumarea lui Ceausescu a adus Romania in prim-plan in presa straina
Foto: Telegraph

Presa straina a reactionat prompt la stirea deshumarii lui Nicolae si Elena Ceausescu. Subiectul a ajuns, de la primele ore ale diminetii, pe toate agentiile de stiri, fiind preluat de editiile on-line ale principalelor cotidiene.

AFP scrie despre "deshumarea fostului presedinte al Romaniei si a sotiei acestuia", punct final pentru un demers, inceput de rude acum mai bine de zece ani in urma.

Reuters scrie ca "sotii Ceausescu sunt deshumati la cererea familiei pentru ca acestia sa aiba confirmarea faptului ca fostii dictatori sunt intradevar inhumati acolo". Reuters scrie ca procesul de prelevare de probe, pentru testele ADN s-a facut sub supravegherea ginerelui lui Nicolae Ceausescu, sotul fiicei lui Nicolae Ceausescu, Zoe.

"Nicolae Ceausescu, fostul dictator deshumat pentru texte ADN", este titlul din Telegraph. Autorul articolului reia, pe scurt, biografia lui Ceausescu. Telegraph titreaza si faptul ca autoritatile de la Bucuresti s-au opus 20 de ani, pentru indeplinirea acestei proceduri, fiind nevoie de o actiune in instanta - si ea foarte complicata - pentru ca, in final ginerele si unicul fiu, ramas in viata, sa primeasca drept de concesiune pentru mormitele lui Nicolae si Elena Ceausescu.

News M6 si-a tinut in priza cititorii cu relatari de la deshumarea lui Nicolae Ceausescu. Comentariile cititorilor merita consemnate: "Care este rostul? Nu vad rostul. Cei doi au murit de 20 de ani. Greu de crezut ca si-a imaginat cineva ca sunt in viata. Doar nu i-a mai vazut nimeni", scrie Francois78100. "Ma intreb de ce s-au opus autoritatile la deshumare pana acum? Am vazut la televizor Revolutia romanilor. Sper ca ce se intampla acum, nu-i va impresiona. Sper sa nu-l regrete pe Ceausescu", scrie SWW.

News M6 titreaza si afirmatiile lui Opran, care a spus ca este aproape sigur ca socrul lui este cel inhumat, dupa ce a vazut paltonul ciuruit de gloante.

Valentin Ceausescu, care nu a participat la procesul de deshumare si prelevare de probe a declarat, prin telefon, pentru AP: "Suntem aproape de aflarea adevarului".

AP citeaza si pe unul din muncitorii de la cimitirul Ghencea, care a sapat pentru deshumarea lui Nicolae Ceausesc si care a ajutat la ridicarea sicriului, muncitor care povesteste ca Ceausescu era imbracat cu un palton gros, pe care se vedeau urmele de gloante si sange. Acesta a mai povestit ca la capul lui Ceausescu era caciula de blana pe care a purtat-o in ultimele ore de viata in decembrie 1989.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Nicolae Ceausescu comunism Romania, #deshumare soti Ceausescu , #stiri Nicolae Ceausescu