Nicusor Ceausescu ar fi murit iradiat cu uraniu

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 12:28
11421 citiri
Nicusor Ceausescu ar fi murit iradiat cu uraniu
Foto: desteptati-va.ro

Nicusor Ceausescu, fiul cel mic al fostului dictator, ar fi murit dupa ce s-ar fi iradiat singur cu uraniu, potrivit unor dezvaluiri recente.

Se pare ca unul dintre motivele pentru care "Printisorul" s-a imbolnavit rau ar fi fost o iradiere cu uraniu, dupa ce ar fi deschis un cadou ce continea o sursa de uraniu, in 1987, conform Libertatea.

Nicu Ceausescu a murit pe 26 septembrie 1996, intr-un spital din Viena, din cauza unei ciroze hepatice, la varsta de 45 de ani.

Potrivit site-ului Institutului National pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, din Bucuresti, un incident petrecut in 1987 a atras atentia. Este vorba despre recuperearea unei surse de uraniu metalic, pierduta din buzunar de Valentin Ceausescu, la resedinta din Primaverii.

Acest uraniu era facut cadou de laureatul Premiului Nobel, Glen Seaborg, profesorului Ioan Ursu si reprezenta o sursa de uraniu utila cercetarii stiintifice, foarte periculoasa pentru om, inchisa intr-un recipient cu grad maxim de izolatie.

Se pare ca totusi nu Valentin, ci Nicusor Ceausescu ar fi pierdut din buzunar cadoul cu pricina, care i-ar fi cauzat moartea, multi ani mai tarziu.

Nicusor Ceausescu a fost trimis de Elena Ceausescu intr-o delegatie, in 1987. La intoarcere, acesta a primit cadoul care era destinat profesorului Ioan Ursu, dar si Elenei Ceausescu.

Fiul cel mic al lui Ceausescu nu si-ar fi putut stapani curiozitate, insa, dupa ce se s-a intors in Romania, si a deschis pachetul, expunandu-se iradiatiilor emise de sursa.

In plus, acesta nu ar fi introdus sursa de uraniu inapoi in recipient, ci ar fi purtat-o in buzunarul hainei timp de cateva zile si chiar a scapat-o pe jos la Palatul Primaverii.

In lunile de dupa eveniment, Nicusor a inceput sa se simta rau din ce in ce mai des si este posibil ca acest eveniment sa fi dus la imbolnavirea sa si la ciroza hepatica.

Nicusor Ceausescu s-a nascut pe 1 septembrie 1951, a fost condamnat la 16 ani de inchisoare dupa decembrie 1989, fiind eliberat din motive medicale si internat pe 16 septembrie 1996 la Spitalul Universitar. Dupa doua zile, a ajuns la un spital din Viena, pentru o operatie si a murit o saptamana mai tarziu.

Expunerea la radiatiile de uraniu se face prin inhalarea de praf radioactiv sau prin contactul cu apa si cu hrana contaminate. Potrivit medicilor, uraniul se acumuleaza cel mai adesea in oase, ficat si rinichi si provoaca tumori, ce pot duce la cancer sau leucemie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nicu Ceausescu iradiat uraniu, #Nicusor Ceausescu murit iradiat, #Nicu Ceausescu , #stiri Nicolae Ceausescu