Parlamentarii cred ca Ceausescu a fost un om sarac si cinstit

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 13:34
4122 citiri
Parlamentarii cred ca Ceausescu a fost un om sarac si cinstit

Plenul Parlamentului a votat marti raportul Comisiei de ancheta pentru investigari si clarificari referitoare la conturile lui Nicolae Ceausescu.

Astfel, concluziile raportului sunt ca fostul sef de stat nu a depozitat bani in afara tarii iar toti parlamentarii care au luat cuvantul au spus ca fostul dictator a fost constit, informeaza NewsIn.

Potrivit raportului Comisiei, citit de presedintele acesteia, conservatorul Sabin Cutas, concluzia comuna este ca "Nicolae Ceausescu nu a avut conturi in afara tarii".

Senatorul PC a explicat ca, in cei doi ani de activitate ai Comisiei, au fost audiate o serie de persoane, ale caror marturii au exprimat faptul ca Ceausescu "nu vedea niciun motiv pentru care sa depoziteze banii in afara tarii, atata timp cat era convins ca are controlul total asupra situatiei".

Presedintele Comisiei a prezentat plenului si afirmatiile jurnalistului Petre Mihai Bacanu: "contrar parerii generale ca mai toti dictatorii au avut averi personale foarte mari puse deoparte, cred ca Ceausescu nu a avut".

Raportul a fost adoptat cu 97 de voturi pentru, 13 impotriva si 58 de abtineri. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, s-a abtinut.

Comisia a fost infiintata in urma cu doi ani, la initiativa conservatorilor. Numele liderului PC, Dan Voiculescu, a fost succesiv vehiculat in legatura cu cei care ar fi stiut si ar fi gestionat conturile din strainatate ale fostului dictator comunist, iar constituirea unei Comisii de ancheta a fost facuta pentru a demonstra falsul acestor speculatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
#parlamentari, #comisie, #ancheta, #Ceausescu, #cinstit, #bani, #depozitare, #strainatate , #stiri Nicolae Ceausescu