Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fiul cel mare al lui Ceausescu, esec in lupta cu statul roman

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 15:09
3807 citiri
Fiul cel mare al lui Ceausescu, esec in lupta cu statul roman
Foto: Nasul TV

Fiul cel mare al cuplului Ceausescu nu a avut succes in cel mai recent demers juridic pentru recuperarea ultimului tablou care nu i-a fost restituit, dupa ce acesta castigase anterior in instanta aproape toata averea familiei, confiscata de autoritati la Revolutia din '89.

Astfel, Judecatoria Sectorului 5 a respins cererea lui Valentin Ceausescu, prin care solicita ca Muzeul National de Arta sa fie obligat sa ii returneze tabloul, magistratii argumentand ca o alta instanta s-a pronuntat deja, relateaza Mediafax.

Este vorba despre "Natura moarta cu ulcica de arama", semnat de Gheorghe Patrascu, opera de arta care valoreaza circa 20.000 de euro si care a fost ridicata, alaturi de alte tablouri si bunuri, de la locuinta familiei Ceausescu la Revolutia din '89.

Magistratii au respins actiunea ca lipsita de interes, in contextul in care exista deja o sentinta judecatoreasca in favoarea lui Valentin Ceausescu, prin care s-a dispus ca muzeul sa ii restituie opera de arta.

Concret, dupa ce Muzeul Nationa de Arta al Romaniei a refuzat sa ii inapoieze tabloul lui Valentin Ceausescu, Judecatoria Sectorului 1 a dat o sentinta de executare silita in 2 octombrie 2009. Decizia de vineri nu este definitiva si poate fi contestata cu apel.

Valentin Ceausescu a actionat in instanta, miercuri, Muzeul de Arta si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), solutia venind rapid, doua zile mai tarziu.

Valentin Ceausescu da din nou in judecata statul: Mai vrea inapoi un tablou

Valentin Ceausescu a fost arestat in decembrie 1989, iar procurorii au pus sechestru pe averea familiei. Tablourile dictatorului au ajuns la Muzeul National de Arta, insa au fost recuperate in instanta, toate in afara de opera lui Gheorghe Petrascu.

Valentin Ceausescu a castigat tablourile familiei

Valentin Ceausescu trebuie sa ceara la Parchet tablourile familiei

In anul 2005, Valentin Ceausescu a contestat la Tribunalul Bucuresti masurile asiguratorii luate de procurori impotriva sa si a avut castig de cauza. Judecatorii au decis sa ii fie restituite toate bunurile, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat o hotarare definitiva in acest sens. Totusi, Muzeul National de Arta nu i-a restituit acest ultim tablou.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Valentin Ceausescu proces stat, #fiu Ceausescu tablou, #avere Ceausescu , #Valentin Ceausescu