Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Senator PD-L, despre fratele acuzat de frauda: Mi-a zis ca n-a facut vreo prostie (Video)

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 18:04
1774 citiri
Senator PD-L, despre fratele acuzat de frauda: Mi-a zis ca n-a facut vreo prostie (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul PD-L Nicolae Dobra a afirmat ca a vorbit cu fratele sau, Ioan Dobra, director adjunct al DGFP Alba, presupus ca ar fi implicat intr-o grupare specializata in fraude economice din judetul Alba, iar acesta i-a spus ca "nu a facut vreo prostie".

"Eu nu stiu absolut nimic. L-am sunat de dimineata, mi-a raspuns ca este la DIICOT si atat am discutat cu el. Chiar nu stiu nimic. (...) Am inteles ca a favorizat pe cineva. Nu stiu. Eu l-am intrebat daca a facut vreo prostie si a zis ca nu", a comentat senatorul pentru Newsin.

Fratele senatorului PD-L Nicolae Dobra se afla pe lista celor sase angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba, cercetati de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscala.

Ioan Dobra este acuzat de constituire si sprijinire a unui grup infractional, evaziune fiscala, favorizarea infractorului, conflict de interese si omisiunea sesizarii organelor judiciare.

Fratele unui senator PD-L, implicat in cazul de evaziune fiscala din Alba

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineata, 10 perchezitii domiciliare pe raza judetului Alba, in vederea destructurarii unei grupari infractionale organizate.

Suspectii sunt acuzati de savarsirea de infractiuni din sfera macrocriminalitatii economico-financiare, se arata intr-un comunicat DIICOT, remis miercuri Ziare.com.

La sediul DIICOT Alba Iulia au fost conduse pentru audiere 10 persoane, dintre care sase angajati ai Directiei Finantelor Publice Alba.

Astfel, sunt implicati Ioan Dobra Contan - director adjunct executiv al DGFP, Dorin Nicolae - sef serviciu, Lazar Ioan, Sarbu Mihail Ioan, Ispas Danut Ioan si Cioata Cristina- inspectori fiscali, care si-au incalcat atributiile de serviciu, deruland activitati incompatibile cu functia detinuta, precum asigurarea de consultanta sau prestarea de servicii.

Perchezitii DIICOT in Alba - functionari de la Finante, suspecti de evaziune fiscala

De asemenea, directorul adjunct al DGFP Ioan Dobra se afla in conflict de interese, in conditiile in care auditarea uneia dintre societatile comerciale administrate de catre membrii gruparii a fost realizata de catre o societate la care actionar era sotia sa, iar misiunile de audit au fost facute efectiv de fiul sau.

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale pentru constituire si sprijinire a unui grup infractional, evaziune fiscala, favorizarea infractorului, conflict de interese, omisiunea sesizarii organelor judiciare, precizeaza comunicatul DIICOT.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#nicolae dobra pdl, #nicoale dobra frate scandal alba, #evaziue fiscala frate senator nicoale dobra , #stiri Nicolae Dobra
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
N-a facut o prostie, nene senatorule. A facut ceea ce se face la pdl, pentru ca asta a vazut, asta a facut.