Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Grigorescu, un nou record - "Tarancuta odihnindu-se", vandut cu 270.000 de euro

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 22:46
2758 citiri
Grigorescu, un nou record - "Tarancuta odihnindu-se", vandut cu 270.000 de euro

Tabloul "Tarancuta odihnindu-se", semnat de Nicolae Grigorescu, a stabilit, miercuri seara, recordul pietei de arta din Romania, fiind adjudecat la 270.000 de euro la licitatia de Art-Nouveau si Romantism a Casei Artmark.

Astfel, tabloul, estimat initial la 150.000 - 250.000 de euro de euro, devine cel mai bine tranzactionat tablou de pe piata de arta din tara, reusind sa depaseasca un alt record detinut tot de o opera semnata de Grigorescu, respectiv "Carciuma la Rucar", care a fost adjudecata la licitatia de primavara Artmark, desfasurata in luna martie, la suma de 230.000 de euro.

O alta opera-vedeta a acestei editii Artmark - "Crini imperiali" de Nicolae Tonitza a fost cumparata la 30.000 de euro. Apartinand ultimei sale perioade de creatie, cea definita printr-un stil decorativ, influentat de arta japoneza, opera atesta virtuozitatea pe care o atinsese Tonitza in utilizarea culorii.

O noutate absoluta a sesiunii a reprezentat-o pictura "Irisi", realizata de Regina Maria a Romaniei, una dintre putinele opere ale sale care a aparut pe piata de arta romaneasca. Lucrarea a fost adjudecata la 5.500 de euro.

La preturi ridicate au fost cumparate si tablourile "Culegatorii de cartofi" de Camil Ressu, la 18.000 de euro si "Doamna cu voal" de Nicolae Tonitza, la 15.500 de euro.

Evenimentul de miercuri seara a cuprins si o licitatie de Postmodernism si Arta Contemporana unde vedeta a fost lucrarea "Printesa", care reprezinta o locomotiva la scara reala. Opera, adjudecata la 35.000 de euro si semnata de tanarul artist Alexandru Bunescu, ar putea intra in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare lucrare de arta pusa in vanzare vreodata in lume printr-o casa de licitatii. Pictura masoara 4,5 metri inaltime si 20 metri lungime si este realizata pe 32 de panouri.

La aceasta sesiune, la preturi ridicate au fost vandute si loturile Enescu de Corneliu Baba, la 16.000 de euro si Peisaj albastru de Alexandru Ciucurencu, la 16.500 de euro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tarancuta odihnindu se pret record, #tablou Grigoresc pret record, #preturi vanzare tablouri Grigorescu , #tablouri