Nicolae Mischie, eliberat din inchisoare cu aproape 3 ani mai devreme (Video)

Vineri, 16 Mai 2014, ora 13:55
5111 citiri
Nicolae Mischie, eliberat din inchisoare cu aproape 3 ani mai devreme (Video)
Foto: Antena 3

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, va fi pus in libertate, dupa ce a executat putin peste un an din pedeapsa de patru ani de inchisoare, au decis, vineri, judecatorii Tribunalului Gorj.

Magistratii au dispus eliberarea conditionata a lui Mischie, dupa ce acesta a fost condamnat, anul trecut, la patru ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, potrivit publicatiei locale Gorj Exclusiv.

Decizia Tribunalului Gorj este definitiva si a fost luata dupa ce fostul sef al CJ Gorj a cerut sa fie eliberat conditionat.

"Admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul Mischie Nicolae. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Mischie Nicolae aflat in executarea pedepsei de 4 ani inchisoare. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 16 mai 2014, la Tribunalul Gorj", se arata in decizia magistratilor.

Judecatorii au decis sa il elibereze pe Mischie pentru ca a avut un comportament ireprosabil, s-a implicat in activitati culturale si a scris patru carti intr-o luna. Varsta a contat si ea in hotararea magistratilor, social-democratul avand peste 60 de ani.

Condamnat in 2013 pentru coruptie

Nicolae Mischie a fost condamnat, in martie 2013, la patru ani de inchisoare cu executare pentru coruptie, decizia fiind definitiva si irevocabila. Conform anchetatorilor, Nicolae Mischie a cerut si primit mita in schimbul unor contracte preferentiale.

Nicolae Mischie, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost cea care s-a pronuntat atunci in dosarul in care Mischie a fost condamnat de instantele inferioare la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si pentru trafic de influenta.

Mischie a mai fost condamnat de doua ori in acest dosar la patru ani de inchisoare, in iulie 2007 de Tribunalul Gorj si in iunie 2012 de Curtea de Apel Timisoara, decizii atacate cu recurs la Curtea Suprema.

Nicolae Mischie a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2005, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita. Potrivit DNA, in perioada 1999 - 2002, Nicolae Mischie a pretins de la omul de afaceri Clement Mocanu executarea unor lucrari de constructii si de renovare la trei imobile proprietate personala, valoarea totala a acestora depasind 4,5 miliarde lei vechi.

Un autoturism ARO, mobilier si bunuri electrocasnice

In schimbul acestor servicii, Mischie a promis ca poate interveni la diverse autoritati ale statului in vederea obtinerii de catre afacerist a unor contracte economice in favoarea firmelor care ii apartineau. De asemenea, Mischie ar mai fi pretins, cu titlu de mita, un autoturism ARO, mobilier si bunuri electrocasnice pentru dotarea proprietatii sale din Targu Jiu, au spus procurorii.

In dubla sa calitate - de presedinte al Consiliului Judetean Gorj si presedinte al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia - Nicolae Mischie a promis ca isi poate trafica influenta pe langa functionari cu inalte demnitati publice din judet pentru acordarea unor facilitati firmelor apartinand omului de afaceri, pentru a stopa controalele pe linie fiscala la acestea, cat si pentru a incheia unele contracte de executie lucrari in numele administratiei publice judetene pe care o reprezenta.

In baza intelegerii intervenite intre Mischie si Clement Mocanu, la sfarsitul anului 1999, au fost incepute lucrarile de renovare-constructie, precum si de dotare la imobilul din Targu Jiu, lucrari care au durat aproximativ doi ani si care au fost suportate din banii constructorului.

La scurt timp, Mischie a pretins aceluiasi om de afaceri efectuarea unor lucrari de renovare si la imobilele sale din Bucuresti si la o vila din comuna Godinesti, judetul Gorj.

In cursul anului 2003, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie a incheiat un contract pentru amenajarea interioara a obiectivului "Casa Ganescu", autoritatea contractanta platind in avans peste 248 milioane lei vechi din finantari prin programul PHARE.

Lucrarea a fost atribuita preferential societatilor controlate de afaceristul Clement Mocanu, oferta fiind directionata de Mischie, in mod expres, catre aceste firme.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Nicolae Mischie eliberat, #Nicolae Mischie inchisoare eliberat, #Nicolae Mischie coruptie , #stiri Nicolae Mischie