Gusa, despre extradarea lui Popa: Daca avea dovezi despre politicieni, au fost distruse

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 16:23
1939 citiri
Gusa, despre extradarea lui Popa: Daca avea dovezi despre politicieni, au fost distruse
Foto:Adevarul

Fostul secretar general al PSD si senator PD Cozmin Gusa a declarat ca nu crede faptul ca extradarea lui Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI, va avea vreo influenta asupra vietii politice din Romania, dat fiind ca, orice dovezi despre politicieni ar fi avut, acestea nu mai exista.

In plus, el crede ca nu are legatura cu Traian Basescu, dat fiind ca acesta nu mai are o miza cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, cel care e acuzat ca l-a sustinut cu bani pe Popa.

"Orice dezvaluiri va face, va trebui sa le probeze. Daca existau probe, ele au fost distruse demult. Cunoasteti obsesia politicianului roman de a sterge urmele mereu. Daca o sa produca probe, s-ar putea intampla si asa ceva. Politicienii vechi din Romania, care mai rezista si acum pe baricade au avut tot timpul grija sa stearga urmele, dosarele de informator. Daca ar fi existat urme, le-ar fi sters deja", a declarat Cozmin Gusa pentru Ziare.com.

Nicolae Popa, extradat in Romania, unde va fi incarcerat

Gusa mai crede si ca extradarea in tara a lui Nicolae Popa e un act de justitie normal si ca el nu a fost dictat de Traian Basescu, asa cum acuza membri ai Opozitiei.

"Este un fapt de justitie normal, o extradare in baza unei condamnari a statului roman. Nu-l cunosc pe domnul Nicolae Popa, nu l-am cunoscut niciodata. Probabil ca asta ii va ingreuna soarta lui Vintu. Ceea nu ma bucura, am fost prieten cu Vintu, chiar daca acum n-am mai vorbit de un an si ceva, nu ma bucura faptul ca are necazuri".

Basescu nu are o miza cu Vintu

Fostul lider al Partidului Initiativa Nationala mai spune si ca, evenimentul arestarii lui Popa in decembrie 2009 a fost "un eveniment de campanie prin care se dorea influentarea unei parti a media" in favoarea lui Traian Basescu, seful statului nu mai are acum o miza personala cu Sorin Ovidiu Vintu.

"Dusmanii lui Vintu o sa se bucure, prietenii lui o sa se intristeze..." Intrebat daca Traian Basescu o sa se bucure, Gusa a raspuns "Eu nu cred ca Traian Basescu la ora asta mai are mize personale cu cineva. Cred ca nici cu Vintu nu mai are mize personale. Are o miza cu incercarea de restabilizare a economiei, care cred ca nu are sanse sa se realizeze cu guvernul actual. Sa-mi puneti ca Basescu mai are mize personale cu cineva acum, eu nu va cred", a mai adaugat Gusa.

Teodorescu: Extradarea, niciun efect, ar fi avut acum 3 ani

Consultantul politic Bogdan Teodorescu a declarat si el ca venirea in tara a lui Nicolae Popa sau eventualele sale dezvaluiri despre Sorin Ovidiu Vintu sau politicienii din Romania nu ar avea mare impact.

"La situatia politico - economica din Romania, venirea domnului Popa nu poate schimba agenda populatiei. Se va face zarva, vor fi emisiuni dedicate subiectului, cateva zile prima pagina va fi tinuta de venirea domnului Popa, dar daca vorbiti de discutia globala, de sondajele de opinie, nu se va schimba nimic, din cauza faptului ca problemele dintre Putere si Opozitie sunt marcate de faptul ca Opozitia e pe agenda populatiei, in timp ce Puterea e total indepartata de ce-si doreste populatia in acest moment. Va confisca prima pagina pentru cateva zile", a spus Teodorescu pentru Ziare.com.

El crede ca nici chiar daca toti sefii Opozitiei ar avea de suferit din cauza unor eventuale dezvaluiri, situatia economica e atat de rea incat nu ar fi afectati major.

"Chiar daca liderii Opozitiei vor fi manjiti cu totii in bloc, faptul ca nivelul de trai din Romania a scazut nu va face Puterea mai populara. Agenda Romaniei e acum eminamente economica. Acum 3-4 ani probabil ca ar fi avut efect major. La acest moment, singurul efect major ar fi daca cineva anunta ca domnul Popa va ridica salariile, daca venirea lui va rezolva problema pensiilor sau problema medicamentelor compensate sau necompensarea gigacaloriei", e de parere Teodorescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#extradare Popa dovezi politicieni, #Nicolae Popa Vintu Basescu , #stiri Nicolae Popa
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
DOVEZII sunt , deoarece el a fost ajutat sa plece - este unul din aspectele care ma face sa cred ca are dovezi.