Scandal politic prin SMS: Deputat PDL, facut nemernic si nesimtit de primarul Timisoarei

Duminica, 23 Iunie 2013, ora 08:08
2807 citiri
Scandal politic prin SMS: Deputat PDL, facut nemernic si nesimtit de primarul Timisoarei
Foto: pressalert.ro

Un scandal a izbucnit intre primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), si deputatul PDL Alin Popoviciu, acesta din urma acuzandu-l pe edil, care se afla la Barcelona, ca a lipsit de la serviciu 66 de zile, ca a cheltuit 60.000 de euro pe deplasari si ca l-a facut "nemernic" si "nesimtit" intr-un SMS.

Primarul a anuntat ca marti va iesi public pentru a demonstra ca acuzatiile aduse de catre deputatul PDL sunt nefondate.

Deputatul PDL de Timis Alin Popoviciu sustine ca primarul din Timisoara, Nicolae Robu (PNL), i-a trimis un SMS in care il numeste "nemernic" si "nesimtit", dupa ce parlamentarul a numarat cate zile a lipsit edilul de la serviciu in primul an de mandat, in prezent Robu fiind plecat la Barcelona.

Deputatul Alin Popoviciu sustine ca a primit SMS-ul respectiv de la primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, dupa ce a dezvaluit ca edilul a lipsit 66 de zile de la serviciu in primul an de mandat, dar si dupa ce i-a solicitat acestuia sa prezinte public un raport despre activitatea din aceasta perioada.

"In 66 de zile lucratoare, domnul primar Nicolae Robu a lipsit de la serviciu. Ii solicitam domnului primar sa ne prezinte un raport, am facut si o cerere la primarie in baza Legii 544, sa zica ce a facut in zilele in care a lipsit", declara, vineri, intr-o conferinta de presa, Alin Popoviciu.

Popoviciu mai spunea ca Robu a cheltuit 60.000 de euro din bani publici pe deplasari in strainatate.

Ulterior, PDL Timis a trimis un comunicat semnat de Alin Popoviciu in care scrie ca declaratiile sale nu au ramas fara ecou si ca primarul Nicolae Robu, aflat la Barcelona, i-a trimis un mesaj pe telefon in care il face "nemernic" si "nesimtit".

Batalia SMS-urilor

"Domnule Popoviciu, va stiam nemernic si nesimtit, dar nu-mi puteam inchipui ca nemernicia si nesimtirea cuiva poate merge atat de departe. Eu n-am lipsit nicio ora din Primarie in interes personal, mai mult, eu muncesc zilnic nu doar opt ore, ci de dimineata pana seara, inclusiv in multe din week-end-uri. Eu am facut prin munca mea cinstita o multime de lucruri pentru Timisoara, in timp ce dumneavoastra sunteti o rusine!", a scris Nicolae Robu in SMS-ul trimis lui Popoviciu, potrivit comunicatului PDL Timis.

Conform sursei citate, Popoviciu i-a raspuns primarului din Timisoara tot printr-un SMS: "Domnule primar, cu tot respectul pe care vi-l port, trebuie sa va amintesc faptul ca rolul meu, ca reprezentant al opozitiei, este de a semnala toate derapajele puterii si de a trage un semnal de alarma de fiecare data cand faceti excese. Informatiile pe care le-am facut publice provin de la angajatii Primariei si v-am dat ocazia, prin cererea pe 544, sa ma contraziceti cu un raspuns oficial. Ne-am obisnuit deja sa ne considerati nesimtiti si nemernici pe toti cei care va contrazicem. Limbajul va descalifica, domnule primar! Amenintarile nu ma sperie nici pe mine si sunt convins ca nici pe timisorenii care indraznesc sa nu fie de acord cu dumneavoastra, dimpotriva, ma fac sa fiu mult mai atent la tot ce faceti ca primar! Cu respect, Alin Popoviciu".

In replica, Biroul de presa al PNL Timis a trimis un comunicat cu "mesajul complet" pe care Nicolae Robu i l-ar fi trimis lui Popoviciu.

"Domnule deputat Popoviciu, n-ati avut, nu aveti si nu veti avea niciodata notiunea de respect. Dumneavoastra n-aveti niciun drept sa vorbiti in numele timisorenilor, ci cel mult in numele unui numar foarte redus de timitoreni care, nu exclud, se pot simti reprezentati de unul ca dumneavoastra. Timisorenii cei multi au fost, sunt si vor fi de partea mea, domnule deputat, pentru ca ei sunt cinstiti si corecti ca mine, muncesc mult ca mine si apreciaza realizarile multe si importante obtinute de mine pentru Timisoara, atat ca rector, cat si ca primar.

Si inca ceva: eu nu amenint niciodata pe nimeni, nici macar pe unul ca dumneavoastra si asta o stie o lume-ntreaga. Eu sunt un om pasnic, care am facut performanta in tot ce m-am implicat si oricat v-ati coaliza tot felul de terchea-berchea impotriva mea, nu veti avea nicio sansa sa-i pacaliti pe timisoreni, felul lor de a fi fiind total diferit de al dumneavoastra", se arata in comunicatul transmis de Biroul de presa al PNL Timis.

Vineri seara, Nicolae Robu, aflat la Barcelona, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, un alt mesaj pentru deputatul Alin Popoviciu, in care spune ca marti va prezenta public numarul de zile in care a fost plecat in strainatate si banii cheltuiti.

"Marti, voi prezenta public numarul de zile in care am fost plecat in strainatate, scopul calatoriilor si banii cheltuiti cu ele si timisorenii vor putea vedea la ce calomnii sunt eu supus de acest personaj fara scrupule numit Popoviciu. (...) Ii cer public domnului Popoviciu sa se angajeze ca doneaza Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana si/sau Clubului de Fotbal ACS Poli Timisoara diferenta dintre banii publici pe care pretinde ca i-as fi cheltuit eu cu plecarile in strainatate si banii publici cheltuiti de-adevaratelea si cate 100 de euro pentru fiecare zi pe care pretinde, fara acoperire in realitate, ca as fi petrecut-o in strainatate", declara Nicolae Robu in comunicat.

Alin Popoviciu a declarat, sambata, intrebat daca este dispus sa plateasca o diferenta de bani asa cum ii cere primarul Nicolae Robu, ca va plati aceasta suma, daca si edilul va prezenta public un contract de inchiriere semnat cu o firma privata din municipiu, firma care detinea spatii comerciale intr-o unitate aflata deasupra unui subpasaj din Piata Operei din Timisoara numita "Acvariul" si care recent a fost mutata intr-o piata alimentara din oras.

"Lumea e satula de populismele astea care deja nu mai au efect. Eu i-am pus intrebari simple. El (primarul Nicolae Robu - n.red.) poate sa prezinte ce vrea in conferintele de presa, eu vreau sa faca publice cheltuielile, de ce contractul cu Acvariul nu e public. Eu sunt diuspus sa fac asta (sa plateasca diferenta solicitata de Nicolae Robu - n.r.) dupa ce si el face public contractul cu Acvariul si sa vedem exact care este valoarea terenurilor date la schimb.

Va spun eu ca este foarte mare. El e dispus sa puna diferenta de bani, in acest caz, tot pentru Timitoara? Cred ca discutam de sume diferite, cred ca trebuie sa puna milioane bune de euro si ii cer public sa plateasca. Sunt de acord sa platesc diferenta de care vorbeste domnul primar si sunt convins ca Timisoara are de castigat, dupa mine mai putin, dupa el cateva milioane de euro", a spus deputatul.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#scandal politic Timisoara, #Robu Popoviciu scandal SMS, #Popoviciu nemernic nesimtit primar Timisoara , #stiri Nicolae Robu